Acasă Actualitate De Crăciun, a reapărut rampa clandestină de deșeuri, de pe strada Vasile...

De Crăciun, a reapărut rampa clandestină de deșeuri, de pe strada Vasile Lucaci. Ce spune Poliția Locală

DISTRIBUIȚI

Chiar de Crăciun, cetățenii din cartierul Tipografilor din Timișoara s-au trezit cu o surpriză extrem de urâtă: a reapărut rampa clandestină de deșeuri, de pe strada Vasile Lucaci, bloc B5.

Acum situația pare cu adevărat mai oribilă, fiindcă un individ certat cu bunul simț și cu ordinea tradițională bănățeană si-a scos salteaua patului pe care dormea chiar la marginea străzii!

Deși o vreme parcă s-a înțeles că nu e bine pentru nimeni să își abandoneze mizeriile în fata blocului pe domeniul public, iată că nesimțiții cartierului au reînceput să își arunce gunoaiele pe trotuar, chiar de Crăciun.

Cetățenii susțin că de fapt aceste manifestări sunt făcute de alogenii care stau în gazdă în cartier sau de către români veniți din alte zone ale țării cărora nu le pasă dacă calcă în picioare normele de bună rânduiala bănățene.

Polițiștii locali au în vizor de mulți ani situația de pe strada Vasile Lucaci. Adesea i-au prins pe făptașii care abandonează deșeurile în rampa clandestine și au fost amendați.

 ”Atragem atenția încă o dată cetățenilor să nu arunce sau să depoziteze deșeuri pe domeniul public pentru a nu risca amenzi drastice”, este mesajul polițiștilor.

Poliția Locală Timișoara atenționează că este interzisă cu desăvârșire formarea rampelor clandestine de gunoaie pe raza orașului, iar cei care sunt prinși vor trebui să plătească amenzi grele, dacă nu înțeleg că trebuie să respecte regulile și legile de conviețuire socială!

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că, potrivit Legii nr. 211 din 2011, modificată prin Legea nr. 188 din 2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora.

În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locul în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Potrivit OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor, abandonarea, aruncarea, precum și ascunderea deșeurilor sunt interzise.

Totodată, colectarea, transportul sau valorificarea de deşeuri se face prin operatori specializați.

Predarea deșeurilor unor persoane neautorizate se sancționează cu amenzi de la 5.000 lei la 15.000 lei.

Legea mai avertizează că abandonul de deșeuri pe domeniul public sau oriunde fără autorizație se sancționează chiar cu amendă de la 30.000 la 45.000 lei.

Poliția Locală Timișoara îi mai atenționează pe nesimțiții care își scot mizeria în stradă, indiferent că este gunoi menajer sau vegetal, că în conformitate cu prevederile HCL 405 din 19.07.2019 de aprobare a Planului de prevenire și măsuri, privind evitarea și reducerea cantităților de deșeuri abandonate pe domeniul public de pe raza Municipiului Timișoara, cantitățile de deșeuri pot fi preluate în mod gratuit în cele patru centre ale Retim situate pe raza orașului.

Numai că trebuie duse acolo nu aruncate în stradă.

Iată care sunt:

Deșeuri vegetale: 3 mc/persoană /lună.

Deșeuri voluminoase de uz casnic: 5 mc/ persoană/lună.

Deșeuri rezultate din construcții și demolări: 1 mc/persoană/lună.

Adresele și orarele obișnuite punctelor de colectare:

Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)

Calea Moșniței, nr. 2-4 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)

Str. A Imbroane, nr. 70 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)

Str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr 3) (L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00.

Așadar, dragi cetățeni nu mai abandonați gunoiul în stradă, fiți civilizați și duceți-l în cele 4 centre de colectare, altfel vezi fi aspru amendați.

Comentarii

comentarii