Acasă Actualitate Delicioșii cârnați bănățeni au fost degustați la Timișoara

Delicioșii cârnați bănățeni au fost degustați la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Duma 07Ofelia Sauer, producător din Lugoj: „În Banat, se consumă usturoi cu cârnați, nu cârnați cu usturoi!”

Delicioșii cârnați bănățeni au fost degustați din nou la Timișoara, joi, 29 ianuarie, la Casa Adam Muller Guttenbrunn. „Worschkoschtprob” a fost organizată la Timișoara, după ce trei ediții au avut loc în Sânnicolau Mare și Lugoj, în județul Timș, și Sântana, în județul Arad. Au participat zeci de producători bănățeni. Invitații au putut degusta cârnați afumați mai mult sau mai puțini uscați, rotunzi sau pătrați, tobă, sângerete sau caltaboș, alături de cașcaval, cozonaci, salate și brânzeturi de diferite feluri. “În Banat se consumă cârnați cu mult usturoi, în Elveția, Germania sau Austria, unde am făcut noi experiențe, se pune mai puțin usturoi. Aici se dă prea multă valoare usturoiului. Ar trebui ca celelalte condimente să domine. Să nu fie usturoi cu cârnați, ci cârnați cu usturoi”, a declarat Ofelia Sauer, din Lugoj. Degustarea cârnaţilor bănăţeni este organizată de săptămânalul de limbă germană „Banater Zeitung” din Timișoara și are o tradiţie de câteva decenii pentru minoritatea germană din Banat.
Şi în 2015 evenimentul a avut două secţiuni de concurs: producătorii privaţi (cârnaţi făcuţi în propria gospodărie pentru consumul propriu) şi firmele producătoare de mezeluri (cârnaţi produşi pentru comerţ).

Comentarii

comentarii