Acasă Eveniment “Deschide-ţi inima!”, pentru seniorii Timişoarei

“Deschide-ţi inima!”, pentru seniorii Timişoarei

DISTRIBUIȚI

Pentru seniorii din Timişoara care frecventează Centrul de zi pentru persoanele vârstnice, din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Timişoara, ziua de 16 decembrie a fost o sărbătoare plină de surprize. Elevii clasei a V a B de la Şcoala  cu Clasele I –VIII nr. 24 Timişoara au susţinut un inedit spectacol de colinde şi urări specifice de Crăciun şi Anul Nou.

Colinde, colinde

“Ineditul vizitei micilor gimnazişti constă în darurile de suflet, pe care aceştia, alături de elevii de clasa II a B, le-au pregătit pentru bătrânii asistaţi: creaţii literare ce conţin gândurile şi dorinţele lor de a trăi într-o lume mai bună, precum şi colaje cu tematică de iarnă. Acestea se alătură colindelor acompaniate de grupul folk al clasei”, a spus prof. Simona Sârbu. Activitatea se înscrie într-un proiect educaţional mai amplu, numit “Deschide-ţi inima!”, ce îşi propune să creeze o punte de suflet între generaţii. Pentru primăvara anului 2011, elevii şi profesorii vor organiza o şezătoare literară de Dragobete, precum şi un atelier gastronomic cu preparate din Banat, realizat sub îndrumarea “bunicilor” de la Centrul de zi Timişoara. “Este şcoala noastră de suflet şi vin aici în fiecare an”, a spus Maria Ciurcaş, directorul centrului. De asemenea, luni, 20 decembrie, de la ora 11, la Primăria Timişoara, seniorii vor organiza o expoziţie de tablouri pe sticlă.

Povestea hollywoodiană a tânărului Nicolas
O altă mare surpriză a fost făcută de Hotel Timişoara şi Valentin Nicolas, un tânăr spaniol de origine română. Acesta a oferit zeci de cadouri seniorilor: banane, ciocolată, cafea, cozonac, periuţe şi paste de dinţi, sucuri naturale etc. “Le-a cumpărat ce i-am spus noi că le-ar plăcea vârstnicilor”, a spus Felicia Ciuruş, managerul hotelului. În plus, şi Hotel Timişoara oferă periodic o masă la restaurant pentru patru bătrânii de la centrul de zi. Povestea tânărului Valentin este de film hollywoodian. Rămas orfan de la o vârstă fragedă, el a ajuns în centrele de plasament. Când a împlinit 18 ani, a fost scos în stradă – aşa prevede legea românească. După ce a trăit mai multe luni pe stradă şi a dormit pe unde a apucat, prin canalizări, Valentin, împreună cu mai mulţi prieteni aflaţi în aceeşi situaţie, a plecat în Spania, unde, la fel, a trăit pe străzi, până şi-a găsit o slujbă şi o locuinţă. A intrat la facultate, a absolvit-o şi a devenit inginer în construcţii. Acum are o firmă de construcţii metalice. Valentin a decis să ofere o bucurie bătrânilor din Timişoara, cu prilejul sărbătorilor de iarnă. “A fost greu, dar prin onestitate şi corectitudine şi cu ajutorul lui Dumnezeu, reuşeşti totul. Sunt trei lucruri esenţiale, pentru a izbândi în viaţă”, a spus Valentin Nicolas.

Comentarii

comentarii