Acasă Actualitate Detalii șocante! Infecția cu COVID-19 poate provoca afecțiuni grave la nivelul creierului...

Detalii șocante! Infecția cu COVID-19 poate provoca afecțiuni grave la nivelul creierului și altor organe

DISTRIBUIȚI

Cercetătorii din Londra atrag atenția, într-un nou studiu, că infecția cu COVID-19 ar putea afecta creierul definitiv. Mulți specialiști au dezvăluit și faptul că pacienții cu coronavirus pot avea anumite probleme luni de zile, chiar și după vindecare.

Virgil Musta, medic Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a confirmat că infecția cu coronavirus poate afecta atât sistemul nervos, cât și alte organe precum ficatul, pancreasul sau rinichii.

“Da, este adevărat. Și nu numai creierul poate fi afectat, ci și alte organe. Ficatul, pancreasul, rinichiul, intestinele. Toate pot fi afectate de acest virus nou. La nivelul creierului pot apărea mai multe forme de manifestare. Virusul poate acționa direct în sistemul nervos, dând encefalită, o boală foarte gravă cu o mortalitate ridicată. Se pare că este una dintre cauzele de mortalitate în formele severe de boală.

Apoi, tot la acest nivel, virusul poate aduce la tromboze cu ischemii la nivelul sistemului nervos și, astfel, să scoată din funcție o serie de zone din creier și să apară simptomatologii.

Pe lângă asta, virusul mai dă și o inflamație, atât la nivelul sistemului nervos, cât și prin nervii periferici, creând tulburări legate de motricitate, de sensibilitate, dureri de cap, o stare de senzație de greutate la nivelul capului. Sunt multe manifestări pe care la virusul le poate da la acest nivel”, a declarat medicul Virgil Musta la Antena 3.

Virgil Musta a confirmat că simptomele pe care le au pacienții cu coronavirus pot să nu treacă sau pot să reapară, chiar dacă virusul nu mai e prezent în organism.

“Într-adevăr, sunt multe manifestări pe care pacienții care au prezentat forme mai severe sau mai puțin severe de infecție le pot prezenta în timp. Unele dintre ele apar la o perioadă de latență după negativarea de virus, altele persistă și chiar se accentuează de-a lungul evoluției acestei boli”.

Comentarii

comentarii