Acasă Actualitate Detaliile întâlnirii de taină între Druckeria și liderii PSD: promisiuni pentru noul...

Detaliile întâlnirii de taină între Druckeria și liderii PSD: promisiuni pentru noul stadion de 138 de milioane de euro

DISTRIBUIȚI

În urmă cu aproximativ două săptămâni cei de la Druckeria au primit o invitație pentru a participa la o întâlnire privată cu o delegație din partea Guvernului României, condusă de prim-ministrul Marcel Ciolacu. Subiectul întâlnirii ce s-a desfășurat sâmbăta trecută – când liderii PSD s-au adunat la Timișoara, pentru alegeri în filială, a fost situația dezastruoasă a infrastructurii sportive din Timișoara și încercarea de a găsi soluții care să implice toți actorii responsabili pentru deblocarea rapidă a proiectelor de infrastructură sportivă majoră.

„Încă din 2010 Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria a acționat ca un mediator apolitic, aducând la aceeași masă persoane cu responsabilitate față de sportul timișorean, indiferent de coloratura politică a acestora. Ne-am întâlnit oricând, cu oricine, reprezentând interesele comunității din care facem parte, atâta timp cât am considerat că putem aduce un beneficiu acesteia. Acesta a fost și cazul întâlnirii de sâmbătă. Ne bucură faptul că acțiunile noastre prin care ne-am dorit să tragem un semnal de alarmă cu privire la lipsurile grave cu care ne confruntăm, în materie de infrastructură sportivă și nu numai, au avut un ecou și s-au făcut auzite până la București. Mesajul cu care ne-am prezentat în cadrul întâlnirii a fost unul clar, cel pe care l-am făcut cunoscut prin campania ”Respectați Timișoara”, cel transmis și prin intermediul marșului de protest organizat în luna mai a acestui an”, spun cei de la Druckeria.

La întâlnirea la care au participat prim-ministrul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor – Sorin Grindeanu, președintele interimar al Camerei Deputaților – Alfred Simonis și prefectul de Timiș – Mihai Ritivoiu, a fost abordat atât subiectul stadionului mare, cât și al altor facilități sportive din Timișoara.

„Discuția a fost una aplicată, în cadrul căreia reprezentanții Guvernului au dat asigurări că în perioada imediat următoare se vor face demersuri pentru îndeplinirea etapelor birocratice din proiectul noului stadion Dan Păltinișanu, pentru ca acesta să meargă mai departe către faza de licitație pentru execuție – aprobarea proiectului în cele două comisii interministeriale rămase, aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului în valoare de aproximativ 138 milioane euro și emiterea hotărârii de guvern privind demolarea actualului stadion”, mai spun cei de la Druckeria.  

În cadrul întâlnirii s-au mai atins subiectele sălii polivalente, al stadionului CFR, al bazei sportive Adrian Stoicov și al bazei tip 1 CNI de pe strada Costică Rădulescu.

„Asociația noastră a venit cu propuneri concrete pentru proiecte care să implice colaborări între autorități și instituții diferite, cu scopul de a oferi Timișoarei spații noi pentru practicarea sportului de performanță. Propunerile noastre au fost preluate și există deschidere din partea Guvernului pentru a media relațiile interinstituționale și pentru a putea fi puse în practică colaborări prin care să se implementeze aceste proiecte. Suntem pe baricade, ne implicăm activ pentru viitorul sportului din orașul nostru, pentru viitorul Politehnicii, clubul pe care îl iubim și pentru a face auzită vocea iubitorilor de sport din Timișoara!”, suține Asociația Suporterilor Druckeria.

Comentarii

comentarii