Acasă Actualitate Dezbatere privind angajarea persoanelor cu dizabilități, împreună cu angajatorii și autoritățile locale

Dezbatere privind angajarea persoanelor cu dizabilități, împreună cu angajatorii și autoritățile locale

DISTRIBUIȚI

Fundația de Abilitare Speranța, prin programul pentru adulți UnLoc invită angajatorii din Timișoara și zonele limitrofe la o sesiune de informare și dezbatere privind integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii, joi, 19.05.2022, între orele 11:00 și 13:30. Întâlnirea va avea loc la AMBASADA, sala Flex, din Splaiul Peneș Curcanul nr 4-5, Timișoara.

Evenimentul este parte a proiectul “Împreună pe piața muncii”, sprijinit de Fundația United Way România.

Scopul proiectului este îmbunătățirea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități cu trecut instituțional sau în risc de instituționalizare și asigurarea participării lor în comunitate (prin formare, informare, sprijin) și pe piața muncii (calificare, sprijin în găsirea și păstrarea unui loc de muncă), cu implicarea profesioniștilor din domeniu, a angajatorilor și a comunității locale.

Astfel, este necesara aducerea la aceeași masă a angajatorilor cu persoanele cu dizabilități care deja sunt activi pe piața muncii. În cadrul întâlnirii vom discuta despre integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii și avantajele pe care această integrare le aduce atât angajatorilor, cât și comunității.

Prin acest proiect Fundația de Abilitare Speranța își propune să atragă atenția autorităților publice și angajatorilor cu privire la crearea unei proceduri de punere în practică a acompaniamentului la locul de muncă (job-shadowing) în timpul programului de lucru, prin instruirea și pregătirea unor mentori/voluntari care să sprijine efectiv persoanele cu dizabilități în procesul de integrare la noul job.

Proiectul sprijină și crearea unei forte de muncă diverse pe piața muncii prin oferirea unor servicii de sprijin angajatorilor, care să vină mai ușor în întâmpinarea nevoilor fizice și psihice ale persoanelor cu dizabilități.

În cadrul proiectului, 50 de persoane cu dizabilități vor beneficia de training-uri și workshop-uri privind modalitățile de integrare pe piața muncii: găsirea unui loc de muncă, scrierea unui CV, prezentarea la un interviu, relaționarea eficientă cu colegii. 20 de personae cu dizabilități vor fi ulterior sprijiniți individual în găsirea și păstrarea unui loc de muncă (prin acompaniament în perioada de acomodare, facilitarea dezvoltării unor relații eficiente cu colegii și anajatorii, medierea eventualelor neînțelegeri).

Comentarii

comentarii