Acasă Cultura Din ateliere – pe simeze. +40 de artiști timișoreni expun în Galeria...

Din ateliere – pe simeze. +40 de artiști timișoreni expun în Galeria Helios

DISTRIBUIȚI

„Prezențe artistice semnificative din atelierele Uniunii Artiștilor Plastici filiala Timișoara”. Așa se intitulează demersul plastic propus de o serie de artiști vizuali timișoreni. Este vorba în exclusivitate despre artiștii vizuali profesioniști, membrii ai Uniunii Artiștilor Plastici filiala Timișoara, care dețin ateliere de creație în  colaborare contractuală cu Primaria Municipiului Timișoara.

În Timișoara, există 31 de ateliere de creație aflate în formă contractuală cu municipalitatea. Aici își desfașoară cercetarea și creația artistică peste 40 de artiști vizuali: pictori, sculptori, graficieni, ceramiști, textiliști, restauratori, designeri, multimedia, care prin operele lor pun în valoare cultura artistică vizuală contemporană a orașului. Dorim ca prin demersul plastic pe care îl propunem în aceste zile să arătăm publicului o mică parte din creația acestor artiști vizuali, care asigură vizibilitatea culturală timișoreană la nivel național și international.” – spune Daniela Constantin, președinta filialei.

Atelierele în care crează artiștii vizuali, sunt în folosința filialei Timișoara a Uniunii Artiștilor Plastici din România de peste 45 de ani, uniunea  reprezentând o structură organizatorică cu o vechime de peste 70 de ani. În toți acesti ani de activitate artistică neîntreruptă, membrii filialei, personalitați ale scenei artistice românești în artele vizuale, dar și artiști din țară și străinătate, au expus în Galeria de Artă HELIOS, care se află în folosința U.A.P. Filiala Timișoara din anul 1967.

Deschiderea expoziției „Prezențe artistice semnificative din atelierele U.A.P. filiala Timișoara” are loc marți, 30 aprilie între orele 18:00 – 20:00, la Galeria de Artă Helios, Piața Victoriei, numărul 6.

Expoziția va rămâne deschisă până în 17 mai, 2024 și poate fi vizitată de marți până vineri între orele 11:00 -19:00 și sâmbăta – între orele 12:00 și 18:00.

Comentarii

comentarii