Acasă Administraţie Din lipsa de fonduri, Primăria Timișoara dezinfectează mai puțin de 10 procente...

Din lipsa de fonduri, Primăria Timișoara dezinfectează mai puțin de 10 procente din străzile orașului

3053
DISTRIBUIȚI

Deși hotărârea a fost luată în Comitetul Local pentru Situații de Urgență din 11 martie și anunțată pe 12 martie, dezinfecția străzilor cu substanțe biocide în Timișoara a început, propriu-zis, de abia în seara de 1 aprilie. Până acum, în majoritatea acțiunilor s-a folosit detergent sau, doar pe alocuri, „apă cu clor”, după cum spunea primarul Nicolae Robu, acuzând lipsa de substanțe dezinfectante de pe piață.

„Se instituie obligativitatea operatorului de salubrizare stradală de a spăla străzile orașului cu apă cu clor sau alți dezinfectanți indicați de organele competente ca eficienți contra virusului COVID -19”, se arăta la punctul l) al hotărârii din 11 martie.

Marți, în conferința de presă săptămânală, Nicolae Robu anunța că Primăria Timișoara se va folosi de o tehnologie spectaculoasă. „Dacă nu te uiți pe stradă în minutele când tocmai se spală și strada încă este udă, nu neapărat îți dai seama că s-a făcut spălarea. Noi am făcut spălarea străzilor, iar acum vine o nouă rundă și această rundă va începe de îndată ce vom primi și dezinfectantul. O să vedeți că avem și noi o tehnologie mai spectaculoasă decât cea simplă, pe care am folosit-o până acum”, spunea edilul.

Miercuri seară, după ce o primă tranșă din hipocloritul de sodiu mult așteptat a ajuns în posesia operatorului Brantner, acțiunea propriu-zisă de dezinfecție a operatorului a început cu arterele principale din zona Calea Buziașului și a continuat prin zona centrală. Intervenția s-a făcut cu utilaje echipate cu perii mecanic de măturat și cu cisternele care împrăștie dezinfectantul.

Acțiunea ar urma să se desfășoare, cel puțin în primă fază, pe aproximativ 120 de străzi, artere principale, 10% din cele peste 1.200 de străzi din oraș. Totuși, având în vedere că și la acțiunile precedente de dezinfecție, cei care dezinfectau se plângeau de faptul că nu sunt plătite facturile, rămâne de văzut dacă Primăria va putea să realizeze dezinfecția pe toate străzile din oraș, după cum recomandă autoritățile naționale.

Comentarii

comentarii