Acasă Actualitate Din Timişoara, călătorim în Tanzania şi Zanzibar

Din Timişoara, călătorim în Tanzania şi Zanzibar

DISTRIBUIȚI

Sfârşit de noiembrie, început de decembrie, în Timişoara. În pragul iernii de la noi, puteţi călători cu Ultramarin, în safari, în Tanzania şi apoi, pe malul cu nisip alb strălucitor al Oceanului Indian.

În data de 29 noiembrie se pleacă din Timişoara spre Belgrad de unde urmează decolarea spre Kilimanjaro, Tanzania, cu o escală suficient de lungă în Istanbul, suficient răgaz pentru un tur al fascinantului oraş oriental. Seara, se continuă călătoria spre Kilimanjaro, cu aterizare în zorii zilei de 30 noiembrie.

Odată ajunşi la Arusha, păşiţi pe pământ african, unde începe o aventură memorabilă, de 10 zile, după ce veţi fi preluaţi din aeroport de ghidul local al Ultramarin Timişoara.

Primul popas, după o călătorie atât de lungă va fi la hotelul din Arusha, unde beneficiaţi de early check-in şi mic dejun. Apoi, la drum, pe pământul roşu, spre parcurile naţionale unde ne aşteaptă experienţe precum safari cu lei, leoparzi, elefanţi, girafe, zebre, maimuţe, păsări flamingo sau războinicii Maasai. Cina, la hotelul unde suntem cazaţi, Kibo Palace Hotel (sau echivalent).

Ziua următoare vă puteţi lansa în aventura din Parcul Naţional Tarangire, unde natura oferă spectacolul incredibil al apusului de soare în care siluetele animalelor se plimbă nestingherite prin apropiere, iar freamătul vieţii de noapte a savanei africane este memorabil.

Parcul este vestit pentru numărul mare de elefanţi şi arbori Baobab, turme de zebre, bivoli africani, antilope gnu, girafe, gazele, impala, antilope, babuini, maimuţe albastre, lei, leoparzi şi alţi prădători. Şi pentru ornitologi, acest parc este un paradis în care trăiesc peste 550 de specii diferite de păsări, de o coloratură absolut impresionantă. Tot aici vieţuiesc imensele muşuroaie de termite. Cazarea, la Tarangire Sopa Lodge (sau similar).

Cea de-a patra zi a călătoriei este dedicată Parcului Naţional Lake Manyara, unde trăiesc maimuţe jucăuşe, elefanţi, girafe graţioase, zebre, bivoli, facoceri cu dinţii curbaţi, hipopotami, antilope, dar şi flamingo pe lac şi o raritate, lei care se caţără în copaci. Cazarea, la Lake Manyara Serena Lodge (sau similar).

Urmează două zile dedicate Parcului Naţional Serengeti (câmpia fără sfârşit) unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Tanzania, cu cazare în corturi confortabile, dotate cu tot ceea ce este necesar. Aici trăiesc în voia lor leul, leopardul, rinocerul, elefantul şi bivolul african, toată fauna africană.

Vizita într-un sat al tribului Maasai îi va ajuta pe turişti să se apropie mai mult de oamenii locului, de înţelegerea tradiţiilor şi a stilului de viaţă al acestora. Îi vor întâmpina localnicii îmbrăcaţi în hainele lor tradiţionale roşii; sunt ospitalieri, prietenoşi şi obişnuiţi cu turiştii. Cazarea, la Kati Kati Camp (sau similar).

Ziua următoare, destinaţia este Parcul Naţional Ngorongoro, parte a Patrimoniului UNESCO, uluitor, incredibil, spectaculos, copleşitor. Adevărata magie a locului magie se întâmplă la coborârea de pe coama vulcanului cu o înălţime de 600 metri, chiar în caldera lui imensă (diametrul 19 km) şi unde, datorită pământului amestecat cu lava vulcanică şi a umezelii permanente, a rezultat o vegetaţie unică în lume şi un ecosistem fără egal.

În interiorul craterului vulcanului trăieşte şi populaţia masaai, cu “războinicii” coloraţi pe feţe. Cina va fi presărată de poveşti de “vânător”, în salonul lodge-ului decorat şi mobilat în stil african. Cazarea, la Ngorongoro Sopa Lodge (sau similar).

Ziua următoare, avionul poartă turiştii în Zanzibar, un paradis cu fundal alb/tucoaz pe care sunt pictaţi palmieri, localnici cu pielea neagră ca abanosul, îmbrăcaţi în roşu/portocaliu. Nerăbdător, Oceanul Indian îşi deschide plajele cu nisipul alb strălucitor, palmieri şi apa turcoaz.

Preţul promo pentru o astfel de călătorie de neuitat, unică, este 3.100 dolari + 1.180 euro şi include: biletele de avion pentru zborurile internaţionale Belgrad – Istanbul – Kilimanjaro, Arusha – Zanzibar, Zanzibar – Istanbul – Belgrad, taxe de aeroport; transfer Timişoara – aeroport Belgrad – Timişoara; transferuri de la/către aeroporturi în Tanzania şi Zanzibar şi asistenţa în aeroporturi la sosiri/plecări; cazări – 9 nopţi la hotelurile menţionate plus early check-in şi mic dejun în ziua sosirii; mesele menţionate în program. Toate activităţile, cu ghid vorbitor de limba engleză. În eventualitatea unei urgenţe medicale, se va face transportul cu avionul la Nairobi, la un spital bun, iar facturile de spitalizare vor fi suportate de către pacient.

Preţul nu include: Asigurările medicale personale, pentru bagaje şi asigurare storno; Vaccinuri recomandate pentru călătoria în Tanzania şi Zanzibar; Taxe de vize (în momentul pregătirii ofertei – ianuarie 2019, nu exista astfel de taxe pentru România); Taxa infrastructură Zanzibar (1 $/pers./noapte, plătibil la cazare); Tips-ul de 10 dolari/pers./zi pentru şoferi în safari, care se adună în timpul călătoriei. Mesele de prânz în Zanzibar; Excursiile opţionale în Zanzibar; Cheltuieli personale, mini bar, telefoane, etc. Supliment cameră single, 450 dolari, pentru cele nouă nopţi, în cazul în care acest lucru este solicitat.

Călătoria în Tanzania – Zanzibar o găsiţi şi pe site-ul ULTRAMARIN.

Comentarii

comentarii