Acasă Administraţie Directorul Colterm a fost demis. Robu nu îl vrea şomer

Directorul Colterm a fost demis. Robu nu îl vrea şomer

1145
DISTRIBUIȚI

colterm

Directorul Colterm, Petrică Pampu, a fost demis din cauza performanţeor economice foarte slabe ale companiei. Colterm acumulează în continuare datorii, iar municipalitate nu mai este dispusă să susţină „o gaură neagră”.

Adunarea Generală a Acţionarilor a cerut Consiliului de Administraţie să analizeze situaţia economică de la Colterm şi a făcut chiar propunerea către CA să ia decizia de demitere, a declarat primarul Nicolae Robu. Consiliul de Administraţie s-a întâlnit miercuri, 21 mai, şi a decis demiterea directorului Pampu. În funcţia acestuia a fost numit, pentru o scurtă perioadă, până la organizarea unui concurs, un director interimar din cadrul societăţii.

„Situaţia este mai de mult în neregulă, dar directorul are un contract de mandat, are anumiţi indicatori de performanţă şi este obligatoriu să i se lase şansa de a-şi dovedi capacitatea de atingere a acelor indicatori, de ducere la îndeplinire a contractului de mandat. Consiliul de Administraţie acum a considerat că nu are rost să se continue cu această formulă de conducere a Colterm, pentru că şi CA are răspunderi până la urmă şi la momentele cele mai potrivite ia deciziile cele mai potrivite”, a explicat Robu.

Edilul crede că pierderile uriaşe pe care le are Colterm ar fi putut să fie micşorate cu un management mai performant, că s-ar fi putut face o eficientizare mai rapidă a Colterm. „S-ar fi putut pune în funcţiune nişte grupuri care au fost achiziţionate mai repede, au trecut 2 ani de când sunt primar şi tot cer aceste lucruri, reducerea pierderilor şi punerea în funcţiune a unor grupuri noi şi realizarea unei zone pilot cu centrală de cartier şi niciunul dintre aceste lucruri nu s-au întâmplat. Am şi motive personale de nemulţumire. Eu nu contest cunoştinţele tehnice ale domnului Pampu, pentru că este absolvent de Politehnică, este format chiar în acest domeniu energetic, dar în funcţia de manager nu a putut să dea satisfacţie”, mai adaugă Robu.

Pampu susţine miercuri că s-ar putea nu doar să fie demis, ci să fie dat afară de tot. Robu afirmă însă că fostul director ar trebui să fie păstrat în companie, pe un post tehnic, fiind un specialist în domeniu.

Petrică Pampu ocupa funcţia de director în baza unui contract de mandat. Contractul de mandat prevedea că, la solicitarea directorului demis, acestuia i se poate da un post conform cu pregătirea sa. Pampu, care lucrează de 34 de ani la Colterm, a cerut acest lucru, urmând ca decizia să aparţină Consiliului de Administraţie.

„Aceşti indicatori economici niciodată n-au fost buni la Colterm. Au fost nişte datorii istorice care după aceea au creat penalităţi, majorări, s-au luat bani din bănci şi s-a ajuns unde s-a ajuns. Culpa mea efectivă nu mi-o găsesc. Nici omul nu-i perfect, nici maşina nu-i perfectă, numai că nu sunt lucruri grave care să mi se impute. E chestia cu indicatorii, dar e foarte greu de rezolvat problemele într-o astfel de societate. Dacă 5 ani au fost probleme foarte mari, aceste pierderi, decapitalizări, nu s-au primit banii la timp. Un bun conducător trebuie să vadă un pic şi viitorul. Am mers mult pe cărbune, n-a fost nicio sincopă cum a fost în 2010, când Timişoarei i s-a tăiat gazul, n-au fost probleme mari”, susţine Pampu.

Pe de altă parte, directorul demis crede că este victima unei acţiuni de propagandă electorală.

Comentarii

comentarii