Acasă Actualitate Disperarea lui Ioan Stepanescu: „Vecinul i-a luat pământul, iar finanţele… jumătate din...

Disperarea lui Ioan Stepanescu: „Vecinul i-a luat pământul, iar finanţele… jumătate din pensie”

DISTRIBUIȚI

o lupta apriga -foto Ioan Stepanescu  DSCF4718Pensionarul Ioan Stepanescu, din comuna Şag, judeţul Timiş, se luptă de 14 ani pentru 100 de metri pătraţi de pământ luaţi din moşia lui de către un vecin. Pentru a-şi afla dreptatea prin tribunale, bătrânul a cheltuit aproape 300 de milioane de lei vechi, dar degeaba… 

 

„Asta e durerea mea!”

Pentru ca situaţia să fie şi mai gravă, deşi a câştigat în instanţă, prin sentinţă definitivă şi irevocabilă, lui Stepanescu i s-a pus proprire pe pensie, pe nişte motive aberante, şi este obligat să plătească 24.000 de lei.

„Am făcut o hârtie la Finanţe şi i-am rugat să nu îmi mai ia banii. Le-am spus că, dacă am plătit 17.000 de lei, mai mult de jumătate din cele 24.000, să nu îmi mai ia 50% lunar din pensie, ci 30%, fiindcă suntem oameni bătrâni şi trebuie să cumpăr medicamente la soţie şi nu ne mai putem plăti impozitele şi taxele, de când ne execută silit. Vine iarna şi nu am bani de lemne, dar nu le pasă”, s-a plâns pensionarul la ZIUA de Vest.

Totul a început în urmă cu 14 ani, când vecinul a schimbat hotarul moşiei cu mai mulţi metri, furând din proprietatea pensionarului. Atunci, Stepanescu l-a rugat să îşi mute înapoi gardul, că nu e bine ce a făcut, iar vecinul a promis că aşa va face. Au trecut 7 ani de promisiuni, iar bătrânul, când a văzut că vecinul nu se ţine de cuvânt, l-a dat în judecată. Până în 2011, au fost date două rezoluţii judecătoreşti în favoarea vecinului, iar trei sentinţe, dintre care una penală, în favoarea lui Stepanescu, care le desfiinţeaze pe cele două rezoluţii. Cea mai mare nemulţumire a pensionarului este că procurorii nu au respectat legea şi, mai grav, nu se pune în aplicare o sentinţă definitivă şi irevocabilă.

„Sentinţa penală, definitivă şi irevocabilă, le-a desfiinţat pe cele două rezoluţii date în favoarea vecinului şi stabileşte clar că este tulburare de posesie în formă agravantă şi continuă. Cum şi-au permis să îmi facă executare silită din pensie, când am trei hotărâri judecătoreşti în favoarea mea, dintre care una penală? Pensia pe doi ani mi-au luat-o, fără să ştiu de ce. Mi-s stupefiat. Sentinţa a fost dată de doi ani şi nu vor să o pună în aplicare. Asta e durerea mea”, s-a plâns Stepanescu.

Fărădelege în numele legii

Pensionarul nu vrea să renunţe la luptă şi susţine că în cei şapte ani a strâns multe documente cu care poate dărâma ticăloşia făcută de băieţii deştepţi şi plini de bani care sunt în cârdăşie cu procurorii şi judecătorii.

„Mă aflu în posibilitatea de a pune la dispoziţie orice documente pentru a prezenta toate încălcările de lege de către cei chemaţi să respecte legea, să o aplice corect. Cetăţeanul este lăsat în ultimul plan în faţa băieţilor deştepţi, cu bani mulţi şi cu relaţii. Documentele le-am adunat meticulos, timp de şapte ani, înţelegând că fără documente indubitabile nu poţi demonstra fărădelegile săvârşite la toate nivelele statului nostru aşa-zis de drept. În încheiere, vă adresez rugămintea ca, împreună, să vedem ce documente au deţinut cei doi judecători care au anulat trei hotărâri ale instanţelor pentru a face credibilă fărădelegea dată în numele legii”, s-a plâns Stepanescu.

Comentarii

comentarii