Acasă Actualitate DNA-ul – din nou la Primăria Timişoara

DNA-ul – din nou la Primăria Timişoara

DISTRIBUIȚI

 

dna

UPDATE: Nicolae Robu: „La acest moment nu am ce să reproşez nimănui, nu am ştire ca cineva să fi făcut ceva incorect. Eu am cerut ca toate licitaţiile din primărie să fie ultracorecte, să se meargă după preţul cel mai mic”

Marţi e zi de DNA… la Primăria Timişoara. Reprezentanţii DNA au venit din nou la primărie pentru a căuta documente legate de contracte încheiate, de data aceasta în timpul actualei administraţii.

„Este vorba de acel control al Curţii de Conturi referitor la subpasaj şi la schimbul de terenuri. Eu am fost aici când au venit dânşii, numai că am plecat pe teren, am fost pe teren. După câte ştiu, nu ar putea să se reproşeze nimic primăriei. S-a lucrat pe tarife mici, a fost licitaţie, a câştigat oferta cu preţul cel mai scăzut. Până la proba contrarie eu cred că toate lucrurile au fost corecte”, spune primarul Timişoarei Nicolae Robu. 

DNA caută acte legate de întreţinerea spaţiilor verzi, de schimbul de terenuri în cazul subpasajului din Piaţa Victoriei şi la unele utilaje de transport.

Potrivit procurorului-şef al DNA Timişoara, Tamaş Schiffbeck, marţi, procurorii anticorupţie au descins la Primăria Timişoara pentru a ridica mai multe documente. “Procurorii DNA Timişoara sunt la Primărie de unde ridică mai multe documente. Mai multe detalii nu vă pot da momentan”, a declarat Schiffbeck. La scurt timp după ce procurorii au intrat în sediul primăriei, edilul Nicolae Robu (PNL) a părăsit clădirea instituţiei, spunând că merge pe un şantier din municipiu, pentru a verifica stadiul unor lucrări. Conform unor surse judiciare, descinderile ar avea legătură cu un schimb de terenuri pe care Primăria Timişoara l-a făcut în anul 2012 cu două firme private din oraş, pentru ca societăţile respective să mute o construcţie din sticlă pe schelet din fier, pe care o aveau în proprietate, din Piaţa Victoriei din municipiu. De asemenea, potrivit surselor citate, percheziţiile ar viza şi un contract încheiat în 2013 de Primăria Timişoara cu o firmă pentru întreţinerea spaţiilor verzi, SC Rogera SRL. În urmă cu o săptămînă, procurorii DNA au descins la Primăria Timişoara, de unde au ridicat mai multe documente privind finanţarea de către Consiliul Local a echipei de fotbal FC Poli Timişoara.

Nicolae Robu: „La acest moment nu am ce să reproşez nimănui, nu am ştire ca cineva să fi făcut ceva incorect. Eu am cerut ca toate licitaţiile din primărie să fie ultracorecte, să se meargă după preţul cel mai mic”

„DNA vrea să verifice legalitatea tuturor relaţiilor care au avut loc între primărie şi acele firme şi apoi legalitatea plăţilor făcute. Este vorba despre ceea ce a stabilit raportul Curţii de Conturi. Nu am discutat detalii cu dânşii (cei de la DNA – n.r.), dânşii mi-au spus că doresc să stea de vorbă cu persoanele care au avut atribuţii, directorii serviciilor. Sunt vizate contractele pe spaţii verzi care au fost în derulare în perioada auditată de Curtea de Conturi. DNA-ul este o instituţie care trebuie să-şi facă datoria atunci când există sesizări sau indicii că anumite lucruri ar putea să nu fie în regulă. Se anchetează legalitatea relaţiilor cu acele firme care au întreţinut spaţiile verzi şi se anchetează legalitatea schimbului de terenuri subpasaj – cele trei terenuri. Schimbul de proprietăţi este subpasaj contra terenuri. Eu am primit toate avizele de legalitate, nu face nimeni lucrurile fără să existe avize de legalitate. Eu îmi doresc ca lucrurile să se clarifice cât mai repede. Eu sunt foarte relaxat pentru că întotdeauna le cer tuturor să aibă grijă să nu se întâmple ceva ilegal. Dacă cineva face ceva ilegal fără ştirea mea atunci să dea socoteală. Eu garantez pentru mine, fiecare garantează pentru el. Tarifele la spaţiile verzi au rezultat din licitaţii, aşa cum sunt – mai mici. La acest moment nu am ce să reproşez nimănui, nu am ştire ca cineva să fi făcut ceva incorect. Eu am cerut ca toate licitaţiile din primărie să fie ultracorecte, să se meargă după preţul cel mai mic. Prin urmare, nu cred că cineva ar fi putut măcar să fie incorect în procesul de licitare. S-a spus că preţurile au fost mici, dar nu ai posibilitatea să refuzi oferta, dacă îndeplineşte condiţiile de calitate. Rămân la punctul de vedere că un membru al echipei de audit a Curţii de Conturi, acea doamnă Ciulei, a fost incorectă şi incompetentă, şi că a avut o atitudine vădit marcată politic. Raportul Curţii de Conturi a fost contestat de către noi, încă nu s-a dat soluţie pentru contestaţie. Lucrurile sunt evidente pentru oricine, eu am prezentat raportul în consiliul local. Modul în care acea persoană a prezentat raportul de audit nu are nicio legătură cu legile în vigoare – acea persoană ar fi vrut să se plătească serviciile către firmele care lucrează la spaţii verzi, nu după volumul de lucrări, ci după ore-om. Ea a verificat şi a spus că nu ştiu câţi oameni nu ar fi putut să taie decât atâta iarbă. Nu e treaba primăriei dacă iarba se taie cu secera sau cu utilaje performante. Plăţile se fac după volumul de lucrări, acolo e un tarifar. Noi acolo am depus contestaţie. Aceeaşi auditoare, în cazul subpasajului, schimbului de terenuri, s-a uitat cu cât a vţndut cu nu ştiu câţi ani în urmă primăria acel teren”, a spus primarul Timişoarei Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii