Acasă Economic Doar 7.000 de locuinţe avariate de furtuna din Timiş vor primi despăgubiri...

Doar 7.000 de locuinţe avariate de furtuna din Timiş vor primi despăgubiri de la asigurători

1252
DISTRIBUIȚI

Conform datelor colectate de UNSAR care urmează a fi confirmate săptămâna aceasta circa 7.000 de persoane care deţineau asigurare facultativă a locuinţei şi-au depus dosarul pentru plata despăgubirilor produse de furtuna de acum două săptămâni din judeţul Timiş. Gradul de cuprindere a asigurărilor facultative de locuinţe este de maximum 20% în judeţul Timiş, faţă de 28,63% gradul de cuprindere al poliţelor obligatorii, care nu despăgubesc deloc astfel de evenimente.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR) a reuşit să strângă dosarele persoanelor cu locuinţe avariate din judeţul Timiş. Precizăm că este vorba de asigurări facultative care acoperă riscul de furtună spre deosebire de cele facultative care nu acoperă decât cele trei riscuri catastrofice: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren. Proprietarii a circa 7.000 de locuinţe asigurate la trei companii şi-au făcut constatarea de daună şi au trimis dosarele spre avizare.

Gradul de cuprindere a asigurărilor facultative în judeţul Timiş este de maximum 20%, în timp ce al asigurărilor auto tip CASCO sunt de maximum 15%. În judeţul Timiş sunt asigurate obligatoriu 84.431 de locuinţe, ceea ce corespunde unui grad de acoperire de 28,63%. Dosarele cu solicitările de ajutor financiar pentru reparațiile la școlile și spitalele afectate de furtuna din județul Timiș au fost estimate în total la 1,8 milioane de lei, în timp ce valoarea totală a pagubelor estimată de Direcţia de Mediu se ridică la 4,3 milioane de lei cu TVA inclus.

Comentarii

comentarii