Acasă Actualitate Documentarului istoric „Coroana României”, în premieră la Baia Mare

Documentarului istoric „Coroana României”, în premieră la Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Monarhia, coroana și legătura Casei regale cu Baia Mare au fost subiecte abordate zilele trecute în municipiul județului Maramureș, cu prilejul lansării documentarului „Coroana României”, în regia lui George Grigoriu. Evenimentul, al treilea de acest gen organizat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad în ultima săptămână, se regăsește în proiectul  „Dialoguri universitare by UVVG”.

Lansarea documentarului istoric a avut loc în incinta Muzeului de istorie și arheologie Baia Mare, moderatorul evenimentului fiind prof. Viorel Rusu, director al muzeului gazdă, precum și cadru universitar al UVVG.

„Coroana României”, a fost vizionat în premieră în Maramureș de un sobor de preoți, studenți și pasionați de istorie de la nivelul întregului județ, interesați de fila de poveste din trecutul nostru, realizată în imagini cu profesionalism de jurnalistul George Grigoriu.

„Mă bucur că Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a fost cea care a contribuit la asigurarea accesului studenților noștri și a pasionaților de istorie, la informațiile adunate  și redate în imagini cu profesionalism desăvârșit de jurnalistul George Grigoriu. Prin acest documentar, tineri și adulți, avem prilejul de a cunoaște o pagină importantă din trecutul nostru, din identitatea noastră, abordată poate din alt unghi, decât cel din care am fost învățați în școală”, a conchis prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci, Rector al Universității de Vest „Vasile Goldiș”din Arad.

Comentarii

comentarii