Acasă Sport Doi sportivi de top, legitimați la CSU Politehnica Timișoara

Doi sportivi de top, legitimați la CSU Politehnica Timișoara

DISTRIBUIȚI

CSU Politehnica Timișoara a legitimat doi sportivi de top, care vor întări secțiile de atletism și scrimă în perspectiva viitoarelor campionate naționale și nu numai.

Este vorba despre atletul Cristian Voicu, multiplu campion național, component al lotului olimpic, respectiv de floretistul Emanuel Cândescu, care se va alătura secției de scrimă pentru Campionatul Național de la mijlocul lunii mai, unde obiectivul îl reprezintă medaliile de aur.

Cristian Gabriel Voicu (n. – 14.02.2001, Râmnicu Vâlcea) s-a alăturat echipei de atletism a Politehnicii Timișoara, fiind transferat de la CSM București. A început să practice atletismul când era elev la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea, iar în competițiile oficiale a debutat în anul 2012.

S-a remarcat repede, este multiplu campion național și component al lotului olimpic. Specialitatea sa este proba de 800 de metri, la care a câștigat medalia de aur și la ultimul campionat național.

În 2018, la Campionatele Europene U18, desfășurate la Gyor, în Ungaria, s-a clasat pe locul 7, cu un record personal în proba de 2000 de metri obstacole. În prezent, se află la doar o secundă distanță de a îndeplini baremul pentru calificarea viitorul Campionat European. Va participa la Jerusalem Athletics Grad Slam, în 19 mai 2024, dar și la un concurs internațional în Dubai, unde va încerca să îndeplinească baremul și să obțină calificarea la European.

Emanuel Cristian Cândescu, în vârstă de 25 de ani, va întări secția de scrimă a Politehnicii Timișoara. Este absolvent al New Jersey Institute of Athletics, iar înainte de a pleca la studii în Statele Unite ale Americii a fost legitimat la CSA Steaua. Floretistul român se antrenează cu echipa universității de peste ocean și, odată cu legitimarea la clubul alb-violet, a luat exemplul surorii sale, Rebeca Cândescu, și ea studentă în SUA, legitimată la CSU.

Emanuel Cândescu se va alătura echipei Politehnicii Timișoara care va participa în perioada 18-19 mai 2024 la Campionatul Național de floretă, care se va desfășura în Sala „Ana Pascu” din București. Obiectivul este de a câștiga medalia de aur atât la individual, cât și pe echipe.

„Suntem unul dintre cluburile universitare de referință în România, mai ales atunci când vine vorba despre disciplinele individuale. Încercăm să le oferim sportivilor noștri cele mai bune condiții de a performa, astfel încât să obținem cele mai bune rezultate, iar sportivii legitimați la noi să readucă și să mențină în top sportul din Timișoara.

În fiecare an, reușim să câștigăm zeci de medalii la campionatele naționale, iar cu cei doi proaspăt legitimați sperăm să ne întregim galeria de campioni și să readucem Politehnica Timișoara acolo unde a fost în anii săi de glorie”, a spus Adrian Tal, directorul CSU Politehnica Timișoara.

Comentarii

comentarii