Acasă Cultura Două celebre scriitoare bănăţene şi o cunoscută creatoare de modă din Timişoara...

Două celebre scriitoare bănăţene şi o cunoscută creatoare de modă din Timişoara şi-au dat întâlnire la Liebling

DISTRIBUIȚI

Prima etapă a unui eveniment cultural-ştiinţific notabil Ateneul cultural s-a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii, la Şcoala Gimnazială din Liebling, Timiş, iar a doua etapă, la Casa Armatei Timişoara.

La Liebling, un public numeros şi receptiv a participat la întâlnirea cu două  scriitoare Viorica Bălteanu şi Nina Ceranu, dar şi cu creatoarea de modă Leontina Prodan. A fost prezentată cartea pentru şi despre copii Stropi de soare de prof. dr. Viorica Bălteanu, publicată la editura timişoreană EUBEEA, prin strădania editoarei Nina Ceranu, doctor în Filologie.

Prof. Bălteanu a explicat că gazde primitoare au fost cadrele didactice ale unei unităţi şcolare dinamice, cu bune rezultate la învăţătură, iar peste 50 de elevi şi părinţi s-au arătat bucuroşi de a învăţa lucruri noi, folositoare, cea de a treia musafiră foarte îndrăgită fiind cunoscuta creatoare de modă şi activistă în domeniul perpetuării tradiţiilor populare, Leontina Prodan.

Un moment semnificativ, ce va avea consecinţe benefice pe termen lung a constat din realizarea unui parteneriat cu Şcoala Gimnazială din Niţchidorf, de unde au sosit elevi însoţiţi de foarte inimosul profesor Tiberiu Buhna, ivindu-se deja prietenii frumoase. S-au făcut schimburi de publicaţii, de idei, s-au schiţat direcţii de conlucrare, pentru a se accentua dimensiunea internaţională din viaţa culturală timişeană.

Buna dispoziţie a dominat evenimentul, încheiat prin lectura a trei din scurtele povestiri cu întâmplări năstruşnice ale volumului şi prin cuvenita sesiune de autografe cu dedicaţie.
Sâmbătă, 3 octombrie,  de la orele 10, galeria PRO ARMIA, din Piaţa Libertăţii, a fost locul desfăşurării unei sesiuni de comunicări ştiinţifice cu participanţi de prestigiu din Bucureşti, Jimbolia, Sibiu, Vatra Dornei, Târgu-Mureş, Timişoara, moderat de profesoara Rodica Pop, preşedinta Cenaclului literar Pavel AVEL Belu din Urbea de pe Bega.
„Saltul de calitate vizibil de la an la an, a făcut posibilă, acum, joncţiunea Liebling – puternica citadelă universitară timişoreană.
De-ar exista în fiecare localitate rurală din România efervescenţa întreţinută de oameni precum profesoarele Irina Goanţă, Nicoleta Mărghitaş, tinerii colegi ai acestora, lucrurile ar fi admirabil de vii, întremătoare în perspectiva ridicării unui tineret educat, iubitor şi creator de frumos autentic, cu spirit european viguros!”, a precizat prof. Viorica Bălteanu.

Comentarii

comentarii