Acasă Actualitate Dowdetector – Facebook şi Instagram de la Meta, căzute pentru sute de...

Dowdetector – Facebook şi Instagram de la Meta, căzute pentru sute de mii de persoane

DISTRIBUIȚI

Facebook şi Instagram nu funcţionează pentru sute de mii de utilizatori, potrivit site-ului de urmărire a întreruperilor Downdetector.com

Au existat peste 460.000 de raportări de întreruperi pentru Facebook, în timp ce pentru Instagram au existat peste 71.000 de raportări, potrivit site-ului, care urmăreşte întreruperile prin colaţionarea din mai multe surse, inclusiv de la utilizatori.

Meta nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Întreruperile au început în jurul orei 17:00, ora României.

“Suntem conştienţi că oamenii au probleme în accesarea serviciilor noastre. Lucrăm la acest lucru acum”, a declarat purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, într-o postare pe reţeaua X.

Şi interfaţa de programare a aplicaţiei pentru WhatsApp Business se confruntă, de asemenea, cu probleme. Au existat aproximativ 200 de raportări de întreruperi pentru WhatsApp pe Downdetector, care urmăreşte întreruperile prin colectarea rapoartelor de stare din mai multe surse, inclusiv de la utilizatori.

Întreruperea serviciilor Meta a fost printre cele mai importante subiecte trending pe X, fostul Twitter, mai mulţi utilizatori spunând că au fost deconectaţi brusc de la platformele sociale deţinute de Meta.

UPDATE –  Serviciile Facebook, Messenger, Instagram şi Thread au început să funcţioneze marţi, după ce au fost afectate mai bine de o oră şi jumătate de o pană aparent globală, raportată de sute de mii de utilizatori, potrivit site-ului de urmărire a întreruperilor Downdetector.com. 

Platformele sociale online Facebook şi Instagram, deţinute de Meta au fost indisponibile marţi pentru sute de mii de utilizatori, din cauza unei disfuncţionalităţi aparent globale, care a durat mai bine de o oră şi jumătate.

Întreruperea pentru WhatsApp şi Threads a fost mult mai mică, cu mai puţin de 1.000 de rapoarte de incidente fiecare pe Downdetector în momentul de maxim.

Mai mulţi angajaţi ai Meta au declarat pe aplicaţia de mesagerie anonimă Blind că nu au putut să se conecteze nici măcar la sistemele interne de lucru, ceea ce i-a făcut să se întrebe dacă au fost concediaţi, potrivit postărilor văzute de Reuters.

Întreruperea serviciilor Meta a fost printre cele mai importante subiecte trending pe X, fostul Twitter, proprietarul platformei, Elon Musk, atacând Meta cu o postare în care a scris: “Dacă citiţi această postare, este pentru că serverele noastre funcţionează”.

Comentarii

comentarii