Acasă Sănătate Dr. Elisabeta Spătaru, PMF Timiș: ”Așteptăm cu groază începutul lunii august…!”

Dr. Elisabeta Spătaru, PMF Timiș: ”Așteptăm cu groază începutul lunii august…!”

2091
DISTRIBUIȚI

Din cauza problemelor nesfârșite create de sistemul electronic SIUI al cardului de sănătate, medicii de familie din Timiș așteaptă cu groază începutul lunii august, fiindcă nu pot să își actualizeze lista cu pacienții asigurați.

Mai grav, pentru pacienții care vin cu cardul blocat, deblocarea cardului nu se mai poate realiza la cabinet deoarece serviciul de suport al CNAS nu răspunde.

Dr. Elisabeta Spătaru, vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie din Timiș, a explicat:

”Se încheie luna și nu reușesc să îmi descarc personalizarea de la casă de asigurări, este ceea ce ne arată ce modificări au apărut în lista de pacienți înscriși, cine a rămas asigurat și cine nu mai este asigurat  precum și categoria de asigurat.

La importul personalizării mi-au dispărut toți înscrișii, lista zero!

Dacă lucrurile nu se remediază până în ultima zi a lunii iulie, voi fi nevoită să lucrez pe lista actualizată pentru luna mai și voi riscă să acord servicii unui neasigurat sau mai grav, să nu pot acorda servicii unui asigurat care apare neasigurat în baza mea, așa cum s-a întâmplat azi cu o pacientă.

Aceasta, deși angajată de 2 luni, apare neasigurată și prin nefuncționarea sistemului nu s-a putut verifică calitatea de asigurat, neputând să fac nici importul personalizării!

Am fost nevoită să trimit pacienta la casă de asigurări.

Pentru pacienții care vin cu cardul blocat, deblocarea cardului nu se mai poate realiza la cabinet deoarece serviciul de suport al CNAS nu răspunde și trebuie să trimitem pacienții la casă de asigurări pentru deblocare card. Așteptăm cu groază începutul lunii august care înseamnă perioada de raportare să nu se repete ce s-a întâmplat în iulie”, a mărturisit dr. Spătaru.

Reprezentanții casei de asigurări i-au promis sprijin.

”Am fost la casă și au încercat să îmi descarce pe stik, dar nu au reușit. Mi-au promis că vor încerca și dimineață la prima oră și îmi trimit email. E o nebunie”, a mai spus dr. Spătaru.

Comentarii

comentarii