Acasă Actualitate Dr. Octavian Mazilu, Spitalul Municipal Timişoara: “Ducem lipsă de asistente şi infirmiere!”

Dr. Octavian Mazilu, Spitalul Municipal Timişoara: “Ducem lipsă de asistente şi infirmiere!”

DISTRIBUIȚI

Într-o situaţie de criză financiară profundă ce pare fără sfârşit, când sistemul sanitar din Timiş se confruntă cu mari probleme, doctorii “fug” în Occident, iar pacienţii internaţi în spitale sunt nevoiţi să îşi cumpere injecţiile şi algocalminul, Spitalul Municipal Timişoara reuşeşte să funcţioneze fără datorii şi aproape să nu ducă lipsă de medici. Cum se poate acest lucru? ZIUA de Vest a discutat cu dr. Octavian Mazilu, directorul instituţiei medicale.

Cum staţi cu posturile deblocate, veţi putea angaja personal medical?

Nu am primit nimic oficial de la Ministerul Sănătăţii, până luni, 13 august.

La nivel naţional sunt 2.766 locuri vacante. De câte locuri aveţi nevoie la Municipal?

Avem nevoie de personal, dar ordonanţa guvernului prevede ocuparea posturilor eliberate începând cu 1 ianuarie 2012. Noi avem 12,5 posturi vacante pentru asistente, la care se mai adaugă câţiva farmacişti şi infirmiere.

Cum staţi cu medicii?

Nu sunt multe departamente unde e lipsă de medici, dar dacă discutăm de un normativ complet ar mai fi nevoie în unele sectoare deficitare, dar cel mai mult ducem lipsă de asistente şi infirmiere.

Totuşi, în situaţia aceasta de criză economico-financiară cum de Spitalul Municipal Timişoara merge aşa de bine? Nu prea duce lipsă de medici şi nici datorii aproape că nu are.

Nu îmi face plăcere să spun, dar am plătit şi datoriile de la Ginecologie –Maternitatea Odobescu, care a fost spital de sine stătător şi a fost preluat de noi. Pot să mai spun că în maxim 2 –3 săptămâni vom fi la zi cu toate datoriile, depinde şi ce vom mai încasa de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Totuşi, cum se poate să funcţionaţi fără datorii?

La Spitalul Municipal sunt o serie de clinici performante şi asigurăm o calitate foarte bună a actului medical cu tarife rezonabile. Eu am luat spitalul fără datorii, dar Municipalul a luat Maternitatea Odobescu cu datoriile istorice, de care am reuşit să scăpăm de altfel.

E un flux foarte mare de pacienţi la Spitalul Municipal Timişoara?

Avem între 30.000 –33.000 de pacienţi în fiecare an, dar în 2012 cred că vom depăşi acest număr, mai ales că am luat şi Ginecologia, iar pe celelate secţii adresabilitatea e mai mare.

Comentarii

comentarii