Acasă Actualitate După 5 ani, 130 de semafoare inutile vor fi desființate. Măsura cuprinde...

După 5 ani, 130 de semafoare inutile vor fi desființate. Măsura cuprinde și cinci intersecții din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Joi, 11 noiembrie, Comisia de Circulație a Primăriei Municipiului Timișoara a decis ca viteza maximă de circulație pe toate sectoarele de drum din oraș să fie de 50 km/h. Modificarea se va aplica începând din 1 decembrie și va afecta marile bulevarde de ieșire din Timișoara, unde limita fusese crescută la 70 km/h de administrația Robu pentru a se realiza „undă verde”. Este vorba despre Calea Torontalului, Calea Aradului, strada Simion Bărnuțiu, bd. Take Ionescu și bd. Liviu Rebreanu.

„Comisia de circulație de la nivelul Primăriei Timișoara a decis astăzi, ca pe toate sectoarele de drum public din municipiu viteza de circulație maximă admisă să fie de 50 km/oră, începând de la data de 1 Decembrie 2021. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi pentru siguranța participanților la traficul rutier”, transmit reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara.

O altă decizie aprobată în ședința de joi a comisie a fost cea de desființare a instalațiilor de semaforizare din 5 intersecții, unde nu s-ar justifica prezența acestora: Piața Iuliu Maniu; bd. Regele Carol I – str. Iancu Văcărescu; str. Dr. Iosif Nemoianu – str. Dr. Liviu Gabor; Piața Mărăști; str. Mihail Kogălniceanu – str. Avram Imbroane-(Gara de Est).

Semafoarele respective sunt pe intermitent în clipa de față și vor fi date jos, etapizat, până la sfârșitul anului. Aceasta ar fi doar prima etapă dintr-un proces mai amplu de verificare și eficientizare a sistemului de management al traficului. Se împlinesc cinci ani de la finalizarea implementării sistemului, astfel că pot fi operate modificări. În următoarea etapă fiind testată semaforizarea din alte 15 intersecții, precizează reprezentanții primăriei.

„Aceste corpuri de semaforizare nu au foarte multă utilitate în clipa de față, cât funcționează pe galben intermitent. Cu ocazia asta, le vom putea depozita și refolosi pentru viitoare proiecte de infrastructură ale orașului. Scopul nostru este să eficientizăm sistemul de semaforizare din oraș și vom supune mai multe intersecții semaforizate unei analize. Din acea analiză vom pune, de test, mai multe semafoare pe intermitent, pentru a afla dacă sunt chiar necesare, în vederea desființării lor”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Comentarii

comentarii