Acasă Actualitate După eliminarea păcănelelor din orașe, Simonis cere interzicerea vânzării de energizante și...

După eliminarea păcănelelor din orașe, Simonis cere interzicerea vânzării de energizante și țigări electronice minorilor

DISTRIBUIȚI

Deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis, continuă seria inițiativelor comunitar-benefice. El a depus la Parlament două noi inițiative, una prevede interzicerea comercializării băuturilor energizante către minori, cea de a doua a țigărilor electronice către aceiași categorie socială.

Acestea vin după inițiativa care prevedea eliminarea din orașe a sălilor de jocuri de noroc.

„Am depus în Parlament două iniţiative legislative prin care dorim să interzicem comercializarea către minori a băuturilor energizante şi a ţigărilor electronice. Energizantele conţin substanţe, precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central şi reprezintă un real pericol pentru sănătatea copiilor”, a scris Alfred Simonis, marţi pe Facebook.

Deputatul PSD a adăugat că proiectul de lege privind ţigările electronice a venit ca urmare a discuţiilor cu reprezentanţii din sistemul de învăţământ care s-au plâns că fenomenul ia amploare în şccoli.

„Cât despre ţigările electronice, acest proiect de lege a apărut în urma mai multor discuţii pe care le-am purtat în special cu reprezentanţi ai sistemului de învăţământ care s-au plâns de un adevărat fenomen care se petrece chiar în şcoli. Uşurinţa cu care se pot procura aceste ţigări este uluitoare”, a completat Simonis. 

Comentarii

comentarii