Acasă Actualitate După țeapa cu mașini Suzuki, patronii de la Sara Motors sunt acuzați...

După țeapa cu mașini Suzuki, patronii de la Sara Motors sunt acuzați și de fraude imobiliare – Foto

5623
DISTRIBUIȚI

Locatarii unui bloc construit de Sara Investment au fost evacuați după ce au rămas fără acoperiș

Proprietarii companiei Sara Motors Timișoara nu au doar probleme în afacerile cu mașini ci și în cele imobiliare. Răzvan și Magdalena Sandru dețin pe lângă dealerul Suzuki și firma, Sara Investment prin care au construit mai multe blocuri în Timișoara.

Unul dintre aceste blocuri este cel de pe strada Martir Janos Paris nr. 4, situat la intersecția străzilor Lidia și Drubeta. Blocul a fost dat în folosință în 2009, iar de atunci cei care au cumpărat apartamente cu prețul de peste 100.000 de euro au parte doar probleme. Cea mai dificilă a fost cea a infiltrațiilor de apă în apartamentele de la etajul 5 până la etajul 1. După furtuna din 17 septembrie problemele au devenit catastrofale pentru că acoperișul blocului a fost pur simplu aruncat de vânt peste mașinile din parcare.

”Am făcut zeci de reclamații, dar de fiecare dată ne-au amenințat sau ne-au rupt în față reclamațiile. Deoarece problemele care apăreau deveneau din ce în ce mai grave, anul trecut am dat firma în judecată pentru că noi, când ne-am constituit ca asociație, nu am primit nici proiectul, nici cartea tehnica a blocului. Orice defecțiune apărea încercam să ghicim unde trebuie să spargem și pe unde ar trebui să căutăm sursa problemei. Anul trecut am fost copleșiți de infiltrații, am cerut copie după aceste documentele de la Primăria Timișoara, iar răspunsul lor a fost că nici în arhiva lor nu se aflau aceste acte.

Am făcut reclamație în 12 iunie anul acesta inclusiv la Institutul de Stat în Construcții, solicitând o expertiză prin care să aflăm originea problemelor care ne distrug apartamentele. Nici până azi nu au răspuns la reclamația noastră.

Au fost desemnați experți de către instanță și nici aceștia nu au găsit cauza”, spune Denisa Matei, una dintre locatarele blocului construit de Sara Investment.

De la furtuna din 17 septembrie însă proprietarii apartamentelor au avansat de la probleme grave, la probleme catastrofale, fiind pe punctul de a nu mai putea locui în blocul strada Martir Janos Paris nr. 4.

”La furtuna am fost complet decopertați, iar în afară de ISU, toate instituțiile statului ne-au plimbat de la Ana la Caiafa. Am depus încă o reclamație la ISC Timișoara, am intrat în audiență la directoare, dar și ei dădeau vina pe cei de la ISU și Primărie. Două treimi din acoperiș au căzut și au distrus două mașini din parcare, iar cealaltă treime a rămas agățată de coltul blocului și risca să ajungă pe carosabil sau să omoare vreun trecător pe trotuar. Cei de la ISU nu dispuneau în acel moment de o utilitară cu o scară atât de lungă încât să ajungă până la etajul 5 din pricina faptului că lângă bloc sunt niște garaje dezafectate, care au fost ilegal construite, iar primăria nu le-a dărâmat. Echipajele ISU au venit de vreo 10 ori, dar nu aveau cum să ajungă aproape de bloc. Și nici nu o puteau trage jos bucata de acoperiș cu macaraua pentru că riscau să ne spargă toate geamurile și să deterioreze fațada blocului.

Într-un final au împins-o la loc pe bloc, cu 3 ore înainte să înceapă ploile. Două zile și 2 nopți ne-am luptat cu ploile, în condițiile în care pe acoperiș rămăsese doar rigipsul. Am pus folie peste rigips, dar ploile au găurit tavanele apartamentelor de la et 5 ramase cu rigips, iar infiltrațiile au ajuns iarăși până la etajul 1.

Am făcut reclamație și la ISC București, iar a doua zi ne-au trimis un expert care ne-a zis, când ploile ne inundau blocul, să nu mai intrăm în apartamentele de la 5 pentru că prezinta risc avansat de degradare și riscam să ne pice tavanele în cap și să ne omoare”, spune Denisa Matei.

Proprietarii apartamentelor din blocul construit de Sara Investment așteaptă cu disperare ca vreo autoritate să-i ajute și pe ei. Apartamente au avut prețul de peste 100.000 de euro iar unii dintre proprietari care încă plătesc credite la bancă pentru ele.

 

Comentarii

comentarii