Acasă Actualitate Echipa de bucătari Kolping Timișoara, mențiune la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart

Echipa de bucătari Kolping Timișoara, mențiune la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart

DISTRIBUIȚI

Timișoara a fost reprezentată la Olimpiada Gastronomică IKA/Culinary Olympics de la Stuttgart de o echipă regională formată la Casa Calfelor Kolping. Cei nouă bucătari tineri – opt dintre ei fiind elevi și unul student, conduși de chef Florin Kiss, au intrat în competiție sâmbătă, 3 februarie. Juriul a răsplătit echipa timișoreană cu mențiune.

“Echipa regionala Kolping Timisoara și-a prezentat masa de 9 mp în prima zi de concurs și a obținut diploma de participare. Ne-am asumat să participam cu tineri pasionați din cadrul a șapte școli din județul Timiș. Tema aleasa este <Laudato Si>, întocmai pentru a da un semnal pentru protecția mediului. Cu o echipa de juniori într-o competiție alături de seniori și de participanți cu experiență în domeniu acest rezultat este de fapt cea mai frumoasă medalie. Nu a fost acordată medalia de aur la această secțiune. Medalia de argint a fost obținută de echipele din Korea de Sud și Italia, iar cea de bronz a fost obținuta de echipa Greciei. Echipa United States Army Culinary Arts Team, cu care eram în concurs, nu s-a prezentat fiindcă nu a venit avionul cu utilaje, tacâmuri și veselă”, a declarat Eduard Dobre, președintele Koping Timișoara.

Echipa Kolping Timișoara a fost alcătuită din Bianca Prisneac, Ianis Bulgaru, Bogdan Lovin, Ariana Sinatovici, Alesia Coroian, Elisa Dedu, Fabian Prutean, Iani Bratan, Maximilian Dan. Ei sunt elevi la Colegiul Economic “F. S. Nitti”, Colegiul Tehnic “Emanuil Ungureanu”, Colegiul Național “Ana Aslan” Timișoara, Liceul Tehnologic “Valeriu Braniște” – Lugoj, Liceul Montessori Timișoara, Colegiul Tehnic “Henri Coandă” și un student la Mecatronică și Robotică la Universitatea Politehnica Timișoara.

Pe lângă echipa națională a României (seniori și juniori) – care vor intra în concurs zilele acestea, țara noastră a mai trimis la Stuttgart, pe lângă Kolping Timișoara, alte trei echipe regionale: Gastro Cuisine România din București, Restaurantul Belvedere din Brașov și About Taste Academy din Vaslui.

IKA/Culinary Olympics este considerată cea mai longevivă, vastă și variată competiție culinară la nivel global în domeniul gastronomiei.

Comentarii

comentarii