Acasă Actualitate Ecoinovația din industria apei, în conferință la Timișoara. Ilie Vlaicu: “ARA vine...

Ecoinovația din industria apei, în conferință la Timișoara. Ilie Vlaicu: “ARA vine cu soluții…!”

DISTRIBUIȚI

Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit un workshop important pentru toți actorii naționali din domeniul apei (institute, companii, firme, asociații, universități, centre de cercetare).

Evenimentul a avut loc pe tema managementului integrat al resurselor și utilizării apei în contextul dezvoltării durabile, provocări și soluții și a fost girat de Clusterul Ecoinovativ pentru un Mediu Sustenabil – CLEMS și Aquatim.

Deschiderea oficială i-a aparținut decanului Facultății de Management în Producție și Transporturi din cadrul UPT, dr.ing.ec. Marian Mocan, care i-a predat ștafetă directorului general al Aquatim și președinte al Asociației Române a Apei, dr.ing Ilie Vlaicu.

Ilie Vlaicu a punctat din start viitorul indiscutabil pe care aceste reuniuni de forțe ale specialiștilor numite clustere îl dețin, într-un prezent în care un mapamond întreg caută soluții inteligente pe problematica apei.

 “ARA face ordinea de zi în acest moment, oficialii sunt atenți la noi și ne ajută. Comitetul Interministerial de pe lângă Guvernul României e activ și implicat, săptămâna viitoare va veni chiar la Timișoara pentru o nouă întâlnire. ARA vine cu soluții, pentru că ARA știe cel mai bine ce, cum și unde “doare” în această perspectivă vitală!”, a spus Vlaicu, directorul Aquatim.

Ilie Vlaicu s-a referit și la necesitatea corelării rapide a mediilor universitar și de afaceri, la readaptarea programelor academice strict în cadența pulsului real al pieței, la unitatea obligatorie a celor din industria apei, din cercetare, producție, inovare, pentru ca România să recupereze timpul pierdut.

ARA a obținut recent o finanțare europeană de 1,3 milioane de euro.

În conferință au mai luat cuvântul președintele CLEMS, conf.dr.ing. Nicoleta Brișan, universitari din Timișoara și Cluj, reprezentanți ai companiilor de profil din toată țara.

Comentarii

comentarii