Acasă Sport Elba învinge într-o manieră entuziasmantă liderul

Elba învinge într-o manieră entuziasmantă liderul

409
DISTRIBUIȚI

7 din 7 pentru băieţii lui Dragan Petricevici…
Victorie răsunătoare a baschetbaliştilor de la Elba, sâmbătă seara, în Sala „Constantin Jude” din Timişoara. Elevii lui Dragan Petricevici au făcut spectacol în partida cu liderul sezonului regulat de baschet, „U” Mobitelco Cluj. Deşi oaspeţii au revenit senzaţional pe final, Elba a terminat meciul în picioare, învingând cu 75-69. La marele meci au fost prezenţi şi jucătorii de la Poli, însoţiţi de antrenorul Neluţu Sabău.

Al treilea sfert, de senzaţie…

Timişorenii sunt la a şaptea victorie consecutivă şi au acum şanse reale să intre în play-off de pe locul 4, poziţie care i-ar asigura un eventual meci decisiv pe teren propriu. Indiferent dacă va încheia campionatul pe 4 sau pe 5, Elba va întâlni în play-off pe Atlassib Sibiu. În faţa unei săli arhi-pline, bănăţenii au pus stăpânire pe joc încă de la început. După primul sfert, Elba conducea cu 22-17. Oaspeţii au revenit însă, au câştigat al doilea sfert cu 19-14 şi la pauza mare era egalitate perfectă: 36-36. Un sfert trei în care Timişoara a reuşit totul a încheiat practic partida. Elevii lui Dragan Petricevici au făcut un senzaţional 28-14 în al treilea sfert şi nimic nu se mai putea întâmpla.

S-au relaxat pe final

Ultima parte a partidei a însemnat o relaxare inexplicabilă a timişorenilor. După ce la un momemnt dat au condus cu 20 de puncte: 72-52, Elba nu a mai reuşit nimic. Timişorenii au ratat din toate poziţiile, dar nu mai era timp de o revenire a clujenilor, chiar dacă vreme de mai bine de 6 minute, cei de la Elba nu au marcat niciun punct. Cu 50 de secunde înainte de finalul partidei era 72-64 pentru Elba, oaspeţii reuşind să înscrie 12 puncte fără să primeasă nici un coş. Păltinişanu a întrerupt seria neagră cu un coş de 2 puncte, ajungând astfel la 20 de puncte marcate în meci. Pesic a rămas cu 18 puncte, după ce în ultimele secunde a ratat două lovituri libere. Chiar dacă a pierdut, „U” Mobitelco Cluj are şanse mari să termine sezonul regulat pe primul loc. Pentru a prinde locul 4, Elba depinde de jocul rezultatelor. Atalassib Sibiu trebuia să piardă duminică seara, în faţa campionilor de la Asesoft Ploieşti, pe teren propriu. Elba joacă în ultima etapă a sezonului regulat cu Municipal Oradea, în timp ce sibienii întâlnesc pe BCM Piteşti.

Comentarii

comentarii