Acasă Actualitate Emil Boc lansează promisiuni la Timişoara

Emil Boc lansează promisiuni la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Prim-ministrul s-a întâlnit cu autorităţile şi a participat la lansarea candidaţilor PD-L la europarlamentare
Înainte de a participa la evenimentul găzduit de Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara, prim-ministrul Emil Boc, însoţit de o serie de miniştri, de prefectul de Timiş, Mircea Băcală şi de preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, a avut o întâlnire cu primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, la sediul Primăriei Timişoara. Ciuhandu a profitat de ocazie pentru a-i pune în faţă prim-ministrului câteva din problemele Timişoarei ce necesită sprijin guvernamental, dar şi pentru a-i cere lămuriri în legătură cu suma jenant de mică (228,878 lei) alocată Timişoarei de către guvern, în cadrul programului de reabilitare termică a blocurilor.
„Am discutat despre reabilitarea termică a blocurilor, despre proiectele de infrastructură majore care sunt în Timiş şi în municipiul Timişoara şi sper să putem găsi soluţiile necesare pentru a sprijini municipiul şi judeţul.
Din nefericire, Primăria Timişoara n-a trimis indicatorii tehnico-economici la minister, urmează să-i trimită în urma şedinţei din 24 mai, aşa cum am discutat cu primarul, după care, în luna iulie, vor fi prinse şi celelalte blocuri rămase restante din Timişoara”, a declarat Emil Boc, la ieşirea din Primăria Timişoara. Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, s-a arătat relativ optimist legat de finanţarea pentru reabilitarea termică a blocurilor, chiar dacă nu a confirmat lucrurile afirmate de Boc:

“Timişoara a primit cu mult mai puţin decât alte oraşe”
„Legat de problema termoizolării blocurilor, s-a spus că aceşti indici nu ar fi parvenit la minister, deşi, după ştiinţa mea, au fost trimişi.
Oricum, pentru că s-a discutat pe situaţia comparativă, la nivel de ţară, unde le-am arătat că Timişoara a primit cu mult mai puţin decât alte oraşe şi noi aveam aproximativ de 2.500 de apartamente, am primit asigurări de la domnul ministru Blaga că asta a fost prima tranşă şi că urmează a doua tranşă, în iulie şi că vom primi atunci banii ”.
„Am reiterat problema pasajului din Calea Şagului şi a centurii, care grevează situaţia traficului în oraş. La pasaj, noi am început lucrările, nu ni s-a promis mare susţinere, cel puţin pe anul în curs”, a mai spus Ciuhandu.

„Încercăm să găsim soluţii financiare”
Legat de o eventuală finanţare pentru reabilitarea pasajului, prim-ministrul a declarat: „Încercăm să găsim soluţii financiare.
În acest moment, am luat act de necesarul de finanţare, am discutat şi cu domnul ministru Berceanu şi sperăm că vom putea găsi, în partea a doua anului, resurse financiare pentru a ajuta administraţia locală”.

“Fără jertfa Timişoarei, astăzi nu am fi vorbit de Uniunea Europeană”
După ce prim-ministrul a ieşit de la întâlnirea cu şefii administraţiei, a trecut strada şi a intrat în Filarmonica Banatul, unde s-a dat startul show-ului de lansare a candidaţilor PD-L la alegerile europarlamentare.
Toată sala fostului cinema Capitol era portocalie şi arhiplină. “Timişoara este primul oraş care a permis României să meargă pe drumul integrării în UE.
Fără jertfa Timişoarei, astăzi nu am fi vorbit de Uniunea Europeană.
Aducem mulţumirea noastră Timişoarei. Suntem în faţa unui nou examen politic. Din 2004 încoace am câştigat toate alegerile la care am participat. 
Programul politic e axat pe ceea ce au nevoie românii – să circulăm în toată Europa fără nici o excepţie. Este dorinţa noastră să oferim românilor posibilitatea de a nu avea nici un fel de graniţă, să eliminăm ultimele bariere. Dorim ca România să adere la moneda euro în 2014.
Statele europene care au moneda euro trec mult mai uşor peste criza economică.
Atragerea fondurilor UE să fie o prioritate pentru parlamentarii noştri”, a spus Emil Boc la festivitatea de lansare a candidaţilor la europarlamentare ai PD-L.

Şi-a luat o carte, a băut o bere…
Prim-ministrul, în acelaşi timp preşedintele PD-L, s-a mai referit şi la criză şi la priorităţile României. “Criza nu a fost depăşită, dar sunt câteva semne care ne spun că suntem pe drumul cel bun.
Trebuie să apăsăm pedala investiţiilor şi salvarea locurilor de muncă ale românilor”, a mai spus Boc. După ce lansarea candidaţilor la europarlamentare a luat sfârşit, Emil Boc a luat-o pe jos spre Piaţa Unirii, unde a vizitat târgul de carte Gaudeamus.
Prilej pentru a-şi cumpăra şi o carte. Drumul înapoi a însemnat şi o oprire de câteva minute la o terasă din centrul Timişoarei, unde a băut, împreună cu preşedintele CJ Timiş şi preşedintele PD-L Timiş, Constantin Ostaficiuc, o bere. Trecând pe la terasele din Unirii, Boc a urat succes echpei Poli Timişoara în meciul cu Dinamo. De altfel, Boc a şi primit un tricou alb-violet cu numele său pe el, la finalul prezentării candidaţilor la europarlamentare ai PD-L.
După ce a savurat berea, Boc s-a îndreptat spre Casa Adam Muller Guttenbrunn, unde a avut loc o întâlnire a Biroului Politic Judeţean, Vizavi de Casa Adam Muller Guttenbrunn, pe trotuar, se aflau câţiva penelişti (împreună cu consilierul local Ciprian Bogdan şi deputatul Horia Cristian) cu un coşciug în care îngropau cota unică de impozitare. Pedeliştii, cei din organizaţia de tineret, s-au dus la ei pentru a le oferi flori…

Comentarii

comentarii