Acasă Politica Eugen Dogariu este noul prefect de Timiş

Eugen Dogariu este noul prefect de Timiş

372
DISTRIBUIȚI

Social-democraţii din Timiş au reuşit să-şi impună omul la Bucureşti, în detrimentul partenerilor de uniune. Eugen Dogariu este noul prefect de Timiş. Numele său a fost oficializat în cadrul primei şedinţe a Guvernului Ponta, desfăşurată marţi.

Bojin: „Cred că este decizia cea mai înţeleaptă”

„Noul prefect de Timiş este Eugen Dogariu. Cred că este decizia cea mai înţeleaptă. Nu au existat supărări din partea liberalilor. Acum este opţiunea lor să o numească pe doamna Oneţ subprfect sau să aleagă pe altcineva”, ne-a declarat Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş. Dogariu a mai fost subprefect de Timiş în perioada 2009-2010. Şansele ca Dogariu să ajungă prefect erau mari, deşi, în mod normal, PSD nu avea niciun drept la o astfel de numire. PNL Timiş a propus-o pe Liliana Oneţ pentru funcţia de prefect. În conformitate cu protocolul din USL, în Timiş, liberalii ar trebui să pună prefect. Regula fusese stabilită să intre în vigoare după alegerile parlamentare. Nimeni nu se aştepta să pice guvernul. Astfel, dacă într-un judeţ unul dintre partenerii din USL are şef la consiliul judeţean, celălalt va desemna automat prefectul. Propunerea PNL la Prefectura Timiş, Liliana Oneț, are 42 de ani și, în momentul de față, este consilier superior la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș. Cel mai probabil, aceasta va fi numită subprefect.

Robu: “PNL Timiş se va concentra pe adevărata miză a momentului – alegerile locale”

Chiar dacă în Timiş s-a mers după modelul: PNL propune prefect, iar PSD subprefect, lucrurile s-au schimbat radical, iar funcţiile s-au inversat. În final, în ziua deciziei, PSD a dat prefectul de Timiş, iar PNL subprefectul. “Conducerea naţională a USL, apreciind în egală măsură propunerile PNL Timiş, respectiv PSD Timiş, pentru funcţia de prefect, a hotarât, din raţiuni ce ţin de rezolvarea unor probleme în alte judeţe ale ţării, ca nominalizarea prefectului de Timiş să revină PSD şi nu PNL, cum s-a stabilit iniţial. Considerând subiectul închis, PNL Timiş se va concentra pe adevărata miză a momentului – alegerile locale”, a declarat Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş. Liliana Oneţ a fost angajată la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, la nivel naţional, ca director de cabinet. Tot ea a mai fost director de cabinet la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

 

 

Comentarii

comentarii