Acasă Actualitate Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor:...

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor: Trebuie elaborată urgent o strategie de țară, pentru a asigura drepturile copiilor din România!

DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor.

“Totdeauna am considerat că drepturile copiilor sunt primordiale și trebuie respectate. Din păcate, de prea multe ori, acestea rămân doar pe hârtie. România are cei mai mulți copii în sărăcie,  din UE, și cred că trebuie elaborată urgent o strategie de țară pentru a asigura drepturile copiilor din România, oriunde ar trăi aceștia, la educație, sănătate, alimentație sănatoasă și acces la cultură, sport și alte acțiuni recreative! Societatea, în ansamblu, dar mai ales cei care decid prin legi și reguli ar trebui să pună pe primul loc copiii! Mi-aş dori să nu mai avem copii discriminaţi, fără şanse la educaţie sau la o viaţă normală. Mi-aş dori să nu mai existe în România copii trişti sau săraci, cu părinţi disperaţi că nu le pot oferi o zi de mâine senină!”, a precizat eurodeputatul Grapini.

De menționat faptul că data de 20 noiembrie a devenit Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, după semnarea Convenției ONU, în 1989, ratificată de România un an mai târziu, document care a stat la baza elaborării legislației privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor oferă fiecăruia dintre noi un punct inspiraţional pentru a susţine, promova şi celebra drepturile copiilor, ce poate fi transpus în dialoguri şi acţiuni care vor construi o lume mai bună pentru copii.

Comentarii

comentarii