Acasă Actualitate Eveniment religios la Reșița

Eveniment religios la Reșița

DISTRIBUIȚI

FOTO

A fost sfințită Capela Spitalului Județean de Urgență

De sâmbătă, Spitalul Județean de Urgență din Reșița are, ”cu acte în regulă”, un Sfânt lăcaș. O adevărată bisericuță, ale cărei lucrări au fost finalizate, se înalță de acum lângă cea mai mare unitate spitalicească din județ, loc de rugăciune și meditație pentru cei aproximativ 30.000 de pacienți care se internează aici în fiecare an, dar nu numai pentru ei, ci pentru personalul medical sau pentru orice credincios care caută un loc de comuniune cu Dumnezeu. 

Prea Sfinția Sa, episcopul Lucian al Caransebeșului a susținut sâmbătă, cu această fericită ocazie, o amplă slujbă arhierească, care s-a întins pe o durată de mai mult de patru ore și la care au participat Protopul Reșiței, Cătălin Mirișan dar și alte înalte fețe bisericești, preoți cunoscuți din municipiu. Senatorul de Caraș-Severin, dr. Iosif Secășan, vicepreședinte al Comisiei Medicale din Senat, principalul susținător, logistic și financiar, al acestui obiectiv, a fost sufletul acestei manifestări, alături, desigur, de fratele domniei sale, dr. Dumitru Secășan, directorul Spitalului Județean de Urgență. 
”În 13 martie 2007, împreună cu Preasfințitul Lucian, episcopul Caransebeșului, împreună cu președintele actual al CJ, Sorin Frunzăverde, și cu alți prieteni de-ai noștri, am pus piatra de temelie a acestui Sfânt lăcaș al Spitalului județean, a spus senatorul Iosif Secășan, prezent la ceremonia religioasă. Trebuie să știți că în acest spital se internează și se tratează anual aproximativ 30.000 de pacienți și ostenesc pentru sănătatea lor aproape 600 de medici și cadre medicale de diferite grade. Am gândit că acolo unde este boală și suferință trebuie să fie, în același timp, credință, speranță și rugăciune. Am gândit că trebuie să existe o biserică a lui Hristos în apropierea sau în incinta spitalului, unde să fie slujire permanentă pentru acești bolnavi dar și pentru acești doctori și asistente sau personal auxiliar, care lucrează pentru ei. E bine ca pacienții în dimineața în care se internează să intre în această bisericuță, să ceară ajutor iar când pleacă să mulțumească lui Dumnezeu că sunt vindecați și sănătoși. Să se roage bolnavii dar și doctorii, pentru că Dumnezeu lucrează prin oameni, prin doctori dar, doctorii pot să vindece dar nu pot aduce mântuire. Astăzi, odată cu această arhierească slujbă, prin sosirea aici a PS Lucian, episcopul Caransebeșului, a multor alte cinstite fețe bisericești, se sfințește această biserică, i se așează moaște, i se binecuvântează clădirea, icoanele ce o împodobesc, Sfântul Altar, iconostasul și ea intră cumva în circuitul oficializat al slujirii și rugăciunii.”
Iată, după șapte ani de osteneală din partea mai multor acelora care au avut, după cum spunea senatorul Iosif Secășan, dragoste sau frică de Dumnezeu, cu contribuția directorul Dumitru Secășan, cu contribuția lunară a angajaților Spitalului județean, cu ajutorul Consiliului județean, al primăriei, al unor firme, s-a reușit aducerea acestui Sfânt Lăcaș la stadiul funcțional. 
”Ne angajăm să o împodobim în continuare în anii care urmează, a mai spus senatorul Secășan, pentru a fi un frumos lăcaș de rugăciune.”
Cu toată vremea rece și ploioasă, zeci de credincioși au umplut biserica ori au stat afară cu umbrele, asistând pioși la slujba arhierească, ceea ce denotă, o dată în plus, că spiritualitatea și credința sunt încă puternice ancore pentru acest popor multîncercat.
 
{vsig}galerie/capela resita{/vsig}
 

Comentarii

comentarii