Acasă Cultura Evenimente memorabile, la UVT, cu teme și personalități deosebite, în această săptămână

Evenimente memorabile, la UVT, cu teme și personalități deosebite, în această săptămână

DISTRIBUIȚI

La UVT, Cultura este capitală și în această săptămână! Vă invităm la o serie de evenimente memorabile, cu teme și personalități deosebite.

Marți, 22 noiembrie, de la ora 10:00, Facultatea de Arte si Design – UVT ne invită să explorăm mintea artistului prin conferința Neuroscience & Art.

Tot marți, începând cu ora 18:00, Andrei Pleșu, unul dintre cei mai importanți intelectuali români, va conferenția în Aula Magna pe tema: „Abisuri tematice. Ce întrebări își mai pun astăzi cercetătorii umaniști?”

Miercuri, liceenii sunt invitați să se reprezinte și să ia parte la o dezbatere cu și despre ei în cadrul proiectului Break The Wall. Dezbateri cu liceeni, la Cinema Victoria.

Săptămâna continuă cu Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri, un proiect despre istorii uitate, neștiute, dar spectaculoase, oameni speciali, cu povești aparte.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea, a declarat: “La Universitatea de Vest din Timișoara dorim să oferim cât mai multe activități culturale pentru toate gusturile și interesele. Așadar, zilele următoare, oamenii cu spirit artistic se pot delecta cu o conferință despre neuroștiință și artă, pasionații de literatură pot savura o întâlnire cu ilustrul Andrei Pleșu; iar cei care doresc să descopere misterele și frumusețea ascunsă a orașului nostru pot urmări proiecțiile din cadrul Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri, alături de scriitoarea Adriana Babeți. Vă așteptăm!”

„Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri” este un proiect comun al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara și al Universității de Vest din Timișoara.

Proiectul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, este finanțat de Primăria Municipiul Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Centrul de Proiecte.

Evenimentele săptămânii fac parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș. Aceste evenimente sunt organizate cu sprijinul partenerului #CTP România.

 

Comentarii

comentarii