Acasă Eveniment Există viaţă după doliu: Timişorenii sunt invitaţi să uite ce înseamnă răul,...

Există viaţă după doliu: Timişorenii sunt invitaţi să uite ce înseamnă răul, măcar pentru o zi

444
DISTRIBUIȚI

TIMISOARA DSCF2521Sâmbătă, 27 iulie, se va sărbători ziua gesturilor anonime de blândețe („random acts of kindness”), inspirate de amintirea unor persoane dragi.

„Această zi se dorește a fi o formă de terapie pentru cei care duc dor greu și totuși găsesc puterea să transforme dorul în dar și să îi dea un nou sens. Dar este și o reamintire că noi toți suntem prea grăbiți, prea triști, prea speriați și am uitat să privim în ochi pe vecin, pe poștaș, pe coleg sau pe străinul din stația de autobuz. Pentru o zi, ne dorim să uităm de tot de este rău, să fim recunoscători și generoși. Ca și când pe 27 iulie e ziua de naștere a tuturor”, a explicat Mihaela Vlad, organizator din partea Asociației „Există viață după doliu”.

Alina Sirbu, psihoterapeut, coordonator local Timişoara, a spus că scopul evenimentului este ca, în ziua de 27 iulie, cât mai mulți români să își ia inima în dinți și să facă un dar cuiva, la întâmplare, poate chiar anonim (pe furiș): un CD cu muzică, un zmeu sau balon, un evantai sau poate un bilet la un spectacol.

„Unii se vor mira, alții vor fi reticenți, dar cei mai mulți oameni vor zâmbi și vor primi darul cu drag. Primitorii vor ști că gestul este necondiționat, pentru că vor găsi lângă dar și un cartonaș special, cu numele persoanei care nu mai este printre noi, însă a inspirat acest gest aleator de blândețe. Considerați acest mesaj ca pe o invitație la generozitatea gesturilor mărunte, prin care vom regăsi părțile bune ale vieții și vom arătă că lucrurile bune se întâmplă doar când fiecare face câte ceva în jurul lui. Campania «Dar din dor» nu oferă premii sau recompense, ci o sărbătoare a comunității, la fel de necesară pentru suflet ca aerul și apa curate pentru trup”, a declarat Alina Sîrbu.

Toți participanții sunt încurajați să trimită asociației fotografii sau înregistrări video, ca mărturii că Binele există și e chiar printre noi. Evenimentul este parte din „International Kindness Project Day” (MISS Foundation), care se derulează cu succes în SUA din 1996.

Comentarii

comentarii