Acasă Eveniment Expert politic american, la Timişoara: „Trebuie să fii nebun ca să vrei...

Expert politic american, la Timişoara: „Trebuie să fii nebun ca să vrei să devii preşedintele S.U.A.”

DISTRIBUIȚI

Sfaturi politice de 10.000 de dolari, oferite gratuit la Timişoara

Pentru aproape două ore, dezbaterea din jurul alegerilor prezidenţiale din Stalele Unite ale Americii s-a mutat la Timişoara. Paul Pelletier, reprezentant al Partidul Republican din S.U.A., a fost prezent în spaţiul Bibliotecii Judeţene Timiş de la Bastionul Theresia, la o masă rotundă cu tema „Barack Obama şi Mitt Romney: strategii şi secrete ale succesului în alegerile prezidenţiale americane din 2012”.

La evenimentul care a avut loc miercuri dimineaţa, de la ora 10.00, ar fi trebuit să fie prezent şi Donald L. Fowler, reprezentant al Partidului Democrat din S.U.A., acesta fiind însă nevoit să se întoarcă mai devreme în propria ţară, din cauza unor probleme personale.

 

Republicanul Paul Pelletier: „Cred că republicanii vor pierde aceste alegeri”

Expert în campanii electorale, comunicare şi management în politică, Paul Pelletier a prezentat – într-o discuţie cu directorul Bibliotecii Judeţene Timiş, Tudor Creţu, şi cu publicul prezent – sistemul electoral american şi efectele generate de acesta. De asemenea, Pelletier a făcut o scurtă analiză a celor doi candidaţi la alegerile prezidenţuale din S.U.A., din 6 noiembrie 2012: Barack Obama (candidat al Partidului Democrat, preşedinte în exerciţiu) şi Mitt Romney (candidat al Partidului Republican).

Conform acestuia, Barack Obama va câştiga alegerile de luna viitoare, principalele lui atuuri fiind imaginea proprie, care transcende funcţia, şi faptul că aparţine unei minorităţi. Printre punctele slabe are preşedintelui american s-ar număra înclinaţia către relaţiile externe (când majoritatea americanilor sunt preocupaţi de problemele interne) şi incapacitatea de a menţine încrederea tinerilor care l-au votat în 2008.

„Barack Obama a reuşit să se ridice deasupra funcţiei propriu-zise. Reprezintă pentru americani mai mult decât funcţia pe care o ocupă. În schimb, Mitt Romney încă încearcă să pară un om din clasa de mijloc, să pară mai apropiat de oameni. Mai contează şi că este mormon, iar religia candidaţilor este foarte importantă pentru americani. Cred că republicanii vor pierde aceste alegeri, deşi aş vrea să nu fie aşa”, a declarat Paul Pelletier.

„Să fii preşedintele S.U.A. înseamnă să ai cea mai proastă slujbă din lume”

Pe lângă chestiunile tehnice prezentate, Paul Pelletier le-a vorbit celor prezenţi şi despre felul americanilor de a judeca oamenii politici şi despre provocările la care trebuie să facă faţă preşedinţii americani. „Există multe persoane care ar avea capacitatea de a candida pentru funcţia de preşedinte al S.U.A., dar din cauza faptului că nu sunt atrăgătoare fizic nu ar fi votate niciodată. (…) În politică, aparenţele sunt realitate. Dacă publicul crede că un lucru e adevărat, acel lucru este adevărat”, spune expertul american. Cât despre funcţia de preşedinte, acesta a declarat: „Trebuie să fii nebun ca să vrei să devii preşedintele SUA. E cea mai proastă slujbă din lume. Chiar şi după ce nu mai eşti preşedinte, nu mai ai o viaţă normală, nici tu, nici familia ta.”

Despre Paul Pelletier

Cu peste două decenii de experienţă în politică, comunicare, strângere de fonduri, corporaţii, companii non-profit şi consultanţă, Paul Pelletier este recunoscut ca unul dintre experţii de vârf din SUA în campanii electorale şi management în politică, mediu corporatist şi organizaţii non-guvernamentale. A fost consilier legislativ în Congresul american, la Washington, şi asistent adjunct special la Casa Albă, înainte de a înfiinţa „Direct Campaign Solutions”, o firmă de consultanţă pentru management media de campanie şi strângeri de fonduri. Pelletier a activat în peste 36 de campanii electorale şi este unul dintre cei mai experimentaţi şi solicitaţi profesionişti în comunicare şi politică din SUA. Este veteran al operatiunii „Iraqi Freedom” din 2006 şi a fost medaliat de două ori de Forţele Navale ale SUA pentru realizări deosebite.

Comentarii

comentarii