Acasă Eveniment Explozie la Mina Uricani: Trei mineri au fost răniţi, iar altul este...

Explozie la Mina Uricani: Trei mineri au fost răniţi, iar altul este căutat de către salvatori

564
DISTRIBUIȚI

O explozie puternică a avut loc, luni dimineaţă, în subteranul Minei Uricani, iar patru mineri au fost surprinşi de deflagraţie. Trei dintre ei au fost recuperaţi şi au fost transportaţi la spital, având arsuri pe faţă şi pe membre, iar cel de-al patrulea miner este căutat de către salvatori, neexistând informaţii dacă acesta este sau nu în viaţă, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Doi din cei trei mineri răniţi în explozia produsă luni dimineaţă în Mina Uricani au fost transportaţi la spitalul din Petroşani, unde ar urma să ajungă şi cel de-al treilea rănit. Potrivit medicilor, cei doi mineri care au ajuns deja la spital au arsuri pe faţă, pe mâini şi pe picioare. Cel de-al patrulea mineri surprins de deflagraţie este căutat de către salvatori, neexistând informaţii dacă acesta este sau nu în viaţă, spun reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

“Cei trei răniţi au fost transportaţi la spital, iar starea lor este stabilă. Aveau mai multe leziuni, dar evaluarea amănunţită este făcută de medicii de la unităţile de primiri urgenţe. Cea de-a patra victimă este căutată de către echipe de salvatori. Nu avem informaţii dacă este decedată sau este în viaţă”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, pentru news.ro.

La rândul său, Alin Vasilescu, directorul Spitalului Petroşani, a declarat că doi dintre mineri au ajuns la această unitate medicală, iar al treilea se află în ambulanţă, în drum spre spital.

El a precizat că cei doi mineri care au ajuns la spital au arsuri pe faţă, pe mâini şi pe picioare. şi urmează să fie duşi în sala de operaţie.

Potrivit primarului localităţii Uricani, Dănuţ Buhăescu, explozia a avut loc în primul schimb, după ora 6.00, într-o galerie de legătură unde se aflau patru mineri.

Trei dintre ei au fost scoşi din subteran şi transportaţi la spital, iar al patrulea nu a fost găsit, fiind căutat la această oră.

Cei trei mineri nu au leziuni grave, a mai spus primarul.

La faţa locului au fost trimise mai multe ambulanţe, dar şi elicopterul SMURD de la Craiova.

Mina Uricani este în proces de închidere, aprobat încă din 2009, iar până la finalul anului este prevăzut să îşi încheie activitatea de exploatare. Din cei 2.200 de mineri care lucrau acolo, acum au mai rămas aproximativ 300.

În 5 octombrie, la Mina Lupeni tavanul unei galerii s-a surpat pe o lungime de aproximativ 16 metri. În subteran, la peste 400 de metri adâncime, se aflau 11 mineri, opt dintre ei reuşind dă se salveze. În urma accidentului, doi mineri şi-au pierdut viaţa, iar altul a fost rănit.

Comentarii

comentarii