Acasă Actualitate Facilităţile oferite de AJOFM Timiş absolvenţilor promoţiei 2013

Facilităţile oferite de AJOFM Timiş absolvenţilor promoţiei 2013

DISTRIBUIȚI

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş (bdul. Republicii nr. 22, lângă Gara de Nord Timişoara) informează că absolvenţii de învăţământ liceal sau universitar ai promoţiei 2013 pot beneficia de indemnizaţie de şomaj dacă, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, se înregistrează la agenţie, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Giorgina Grigorie, directorul AJOFM Timiş, a subliniat că, dacă în cele 60 de zile nu au reuşit să ocupe un loc de muncă, după această perioadă, absolvenţii pot depune cerere de acordare a indemnizaţiei de şomaj. De reţinut este faptul că, dacă nu s-au înregistrat la AJOFM Timiş în cele 60 de zile de la absolvire, tinerii nu mai pot beneficia de indemnizaţie de şomaj. Termenul de 60 de zile se calculează de la data terminării cursurilor, indiferent daca au susţinut sau nu examenul final.

În perioada şomajului, absolvenţii pot beneficia de servicii gratuite de consiliere în carieră, mediere şi cursuri de formare profesională. Detalii pe portal.spo-online.ro.

Din datele statistice gestionate de ANOFM , pe primele 5 luni ale anului 2013, din punct de vedere al ocupării pe piaţa muncii a absolvenţilor, situaţia este următoarea: prin subvenţionarea angajatorilor care încadrează absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, s-a realizat încadrarea a 1.609 persoane; prin acordarea de prime de încadrare absolvenţilor de învăţământ, s-a realizat angajarea a 1.586 persoane.

De asemenea, prin completarea veniturilor şomerilor care se încadrează înainte de expirarea indemnizaţiei pentru şomaj s-au încadrat 396 absolvenţi care beneficiază din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii.

În luna iunie 2013, erau înregistaţi la ANOFM, ca şomeri, 3.970 de proaspăt absolvenţi, dintre care 177 erau şomeri indemnizaţi.

Comentarii

comentarii