Acasă Sport FC Dinamo susţine că nu datorează nimic clubului Politehnica Timişoara

FC Dinamo susţine că nu datorează nimic clubului Politehnica Timişoara

1466
DISTRIBUIȚI

FC Dinamo a dat publicităţii un comunicat, în care susţine că nu are nicio datorie faţă de gruparea Politehnica Timişoara SA, aflată în faliment. Instant Expert S.P.R.L., lichidatorul judiciar al Politehnica Timişoara, a cerut insolvenţa FC Dinamo, pentru că nu a primit o parte din suma încasată de “alb-roşii” din transferul lui Dorin Rotariu la FC Bruges.

“Demersurile realizate în aceste zile de reprezentanţii legali ai Politehnica Timişoara S.A., în persoana lichidatorului judiciar Instant Expert S.P.R.L., sunt cunoscute de Dinamo 1948 S.A. încă din luna ianuarie a acestui an, când Politehnica Timişoara S.A. şi-a manifestat intenţia de a soluţiona litigiul existent, în prezent aflat în faza recursului la I.C.C.J., prin încheierea unui contract de tranzacţie. Deşi nu a fost prima solicitare de acest fel înaintată nouă de lichidatorul judiciar şi de avocatul Politehnica Timişoara, Dinamo 1948 S.A. nu poate achita sume pe care nu le datorează şi care ar înfrânge prevederile legii insolvenţei. Înregistrarea unei cereri de deschidere a procedurii insolvenţei, de către orice persoană, nu echivalează cu temeinicia acesteia, în lipsa validării acesteia de către autoritatea judecatorească competentă. În numeroase situaţii, persoane aflate în situaţii litigioase cu cluburile de fotbal din România, şi nu numai, au apelat la formularea acestor cereri de deschidere a procedurii insolvenţei tocmai pentru a crea premisele încasării unor sume, de cele mai multe ori nedatorate. Până în prezent, deşi situaţia litigioasă avută cu Politehica Timişoara datează încă din anul 2017, Politehnica Timişoara S.A. nu a solicitat niciunei instanţe sau comisii din cadrul F.R.F. stabilirea obligaţiei Dinamo 1948 S.A. de a achita orice sumă de bani, pretins datorate pentru transferul lui Rotariu. Toate demersurile Politehica Timişoara S.A. s-au limitat la forţarea încheierii unui contract de tranzacţie, demersuri ce au fost fără rezultat. Recomandăm reprezentanţilor Politehnica Timişoara S.A. să analizeze cu atenţie conţinutul hotărârilor deja pronunţate în litigiile avute cu acesta, de natură să lămurească orice pretenţii ar avea faţă de Dinamo 1948 S.A.. Faţă de prejudiciile de imagine, şi nu numai, create cu intenţie de reprezentanţii Politehnica Timişoara S.A., Dinamo 1948 S.A. îşi rezervă dreptul de a solicita angajarea răspunderii patrimoniale a acestora pentru prejudiciile cauzate. Excluderea Politehnica Timişoara S.A. din calitatea de membru al F.R.F. nu exonerează persoanele fizice, ce acţionează în numele şi pe seama acestui club, de prejudiciile pe care le cauzează prin propriile fapte”, se arată în comunicatul FC Dinamo, citat de news.ro.

Dorin Rotariu a fost mai întâi împurmutat în vara anului 2012 şi apoi tramsferat definitv, în 2013, la Dinamo Buicureşti. În ianuarie 2017, Dinamo l-a vândut pe Rotariu la FC Burges, iar timişorenii reclamă că ar deţine o cotă parte din suma încasată de bucureşteni.

Instant Expert S.P.R.L. a cerut la Tribunalul Bucureşti insolvenţa Dinamo 1948 SA, societatea care administrează echipa de fotbal a bucureştenilor. Dinamo a mai fost în insolvenţă, până în septembrie 2015, astfel că, dacă lichidatorul Poiltehnicii Timişoara obţine câştig de cauză în acest litigiu, clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare intră în faliment.

Comentarii

comentarii