Acasă Cultura Festivalul Internațional de Teatru ,,FestteamArt” a ajuns la cea de a XV-a...

Festivalul Internațional de Teatru ,,FestteamArt” a ajuns la cea de a XV-a ediție

DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Lugoj prin Casa de Cultură ,,Traian Grozăvescu” organizează, în perioada 25 – 29 octombrie 2023, Festivalul Internațional de Teatru ,,FestteamArt”, ajuns la cea de a XV-a ediție.

Pe scenă vor urca trupele de teatru din Grecia, orașul Perigali – Korinth  și din Vârșet – Serbia, orașe infrățite cu Lugoj, dar și trupe de teatru din toate regiunile țării, precum: Brașov, Mediaș, Medgidia, Roman, Caracal și trupa de teatru a Asociației ,,Tu și eu” din Lugoj.

În deschiderea festivalului, Teatrul Municipal ,,Traian Grozăvescu” din Lugoj va prezenta piesa de mare succes ,,Doctor fără voie”, de Molière. Pisa se va juca în memoria actorului Constantin Ilie – Zamă, care anul acesta urma să împlinească 50 de ani de activitate neîntreruptă pe scena teatrului lugojean.

În premieră, la această ediție a festivalului vor fi implicate toate cele patru secții aparținătoare Casei de Cultură ,,Traian Grozăvescu”: trupa de teatru “Traian Grozăvescu”, Ansamblul Folcloric ,,Lugojana”, Corul ,,Ion Vidu” și Cenaclul Literar, care vor desfășura activități specifice, surpriză.

Tot în premieră, în calitate de parteneri în cadrul acestui festival, și nu numai, studenţi ai Facultăţii de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest Timișoara, vor bucura publicul cu spectacole de teatru și workshop-uri dedicate studenților lugojeni și tuturor participanților la festival, acestea fiind coordonate de asist. univ. drd. Laura Avarvari.

Invitată de seamă a festivalului, va fi Elena Ivanca, actriță a Teatrului Național  Cluj-Napoca și Profesor Doctor la Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima”, care va susține un spectacol de teatru precum și un workshop cu tema: Corp, Gest, Voce – Metode de Explorare.

Pe parcursul festivalului vor avea loc intermezzo-uri muzicale, susținute de către muzicienii Asociației ,,Scena Muzicală” din cadrul proiectului ,,Marea Muzică”, precum și profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale de Muzică ,,Filaret Barbu” Lugoj.

De asemenea, tot în cadrul festivalului, vor avea loc expoziții de pictură și două lansări de carte, transmit organizatorii.

Comentarii

comentarii