Acasă Economic Firma prin care Nanette și un fond al Lehman Brothers vroiau să...

Firma prin care Nanette și un fond al Lehman Brothers vroiau să construiască 500 de apartamente în Timisoara a intrat în insolvență

DISTRIBUIȚI

Firma Nanette City Gate Timișoara, controlată de grupul israelian Nanette Real Estate și de Lehman Brothers, care urma să realizeze un proiect rezidențial în Timișoara, a intrat în insolvență, Tribunalul București admițând recent cererea dezvoltatorului. 

Cererea a fost înregistrată la Tribunalul București pe 23 noiembrie, iar termenul de judecată a fost stabilit inițial pentru 28 noiembrie 2012. Pronunțarea a fost amânată de două ori, iar pe 12 decembrie instanța a admis cererea firmei, iar administratorul judiciar a fost desemnată Alina Moldovan. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Nanette City Gate Timișoara este controlată în proporție de 50% de către Nanette Real Estate Group NV și LBREP III TIM SARL, parte a Lehman Brothers Real Estate Partners. Proiectul City Gate din Timișoara urma să fie construit pe un teren de 17.800 de metri pătrați și să cuprindă aproximativ 500 de apartamente. Nanette Real Estate Group a achiziționat în 2007 două terenuri totalizând 23.000 de metri pătrați in Timisoara, unde avea în plan construcția a două proiecte rezidențiale cu un total de 670 de locuințe, a căror investiție se ridica la 48 milioane euro. Nanette a investit 30 milioane euro în achiziţia a cinci terenuri, trei în Bucureşti şi două în Timişoara. Investiţiile necesare dezvoltării de proiecte pe aceste loturi erau estimate la 180 milioane euro. Cel mai mare teren, de 17 hectare, este localizat în Străuleşti, unde compania intenţiona să construiască 1.400 de locuinţe. Lehman Brothers Real Estate Partners era partener cu părţi egale alături de Nanette în cele două proiecte din Timişoara şi în ansamblul Lake Towers din Bucureşti, singurul scos la vânzare pe vârful pieţei imobiliare. Lehman Brothers a intrat în faliment în septembrie 2008, după pariuri masive pe credite ipotecare subprime care s-au dovedit fără valoare după căderea pieței imobiliare. Banca a ieșit din faliment în martie 2012, iar în prezent funcționează ca o companie de lichidare a cărei principală activitate în anii următori va fi vânzarea de active pentru plata creditorilor și investitorilor.

Comentarii

comentarii