Acasă Actualitate FLIGHT BUS revine cu tururi ghidate prin Timișoara și prin județ

FLIGHT BUS revine cu tururi ghidate prin Timișoara și prin județ

DISTRIBUIȚI

Flight over Borders este un festival al diversității culturale și al inițiativelor transdisciplinare, care pune în valoare vitalitatea Timișoarei în anul 2023, precum și potențialul transformator al programului de Capitală Europeană a Culturii.

Descoperiți comorile ascunse ale orașelor cu FLIGHT BUS

După ce a fost prezent la FLIGHT FESTIVAL și s-a bucurat de un real succes, busul FLIGHT (un double-decker), o atracție imensă atât pentru timișoreni, cât și pentru turiști, revine în oraș, în anul Capitalei Culturale.

Pe parcursul a două săptămâni, între 29 august și 11 septembrie, acesta va deveni un simbol vizibil care va străbate un orașul, marcând poveștile locurilor și ale oamenilor de altădată. Organizatorii au pregătit patru tipuri de tururi, toate cu acces gratuit:

  • Timișoara by Night – un tur de noapte prin oraș dedicat tinerilor
  • Kids & family tour: Timișoara pe întelesul copiilor
  • Descoperiri: ”Fabricat în Fabric” -prezentat de prof. univ.dr.Adriana Babeți. Turul are 3 stații mari: Piața Traian (Casa Ștefania, Sinagoga, Biserica Millenium, meserii uitate, meserii pierdute etc.), Str. Pestalozzi (Fabrica de Bere, Fabrica de ciocolată artizanală POC Sweets), Calea Urseni – Muzeul Apei Urseni.
  • Descoperiri: ”Cum să aperi o cetate?”- prezentat de prof. univ.dr.Adriana Babeți. Tur la pas, fără bus, cu povești interesante despre: Un piroman la Castel, Cazarme și garnizoane, Bastioane cucerite de timp, Intra muros: Piața Sf. Gheorghe: ce se vede prin ochiul de sticlă.
  • Descoperiri: ”Jimbolia, orașul dintre granițe” prezentat de prof. univ.dr. Adriana Babeți

Prof. dr. univ. Adriana Babeți vine cu povești relevante pentru descoperirea trecutului orașului (ca parte a proiectului ”Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri” al Universității de Vest Timișoara și al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara.), dar și cu povești despre Jimbolia, orașul care are 6 muzee ( Muzeul Căilor Ferate, Muzeul Presei „Sever Bocu”, Muzeul Pompierilor “Florian”, Muzeul “Stefan Jäger”, Casa memorială „Petre Stoica” Jimbolia, Casa memorială „Dr. Karl Diel”)

 Busul FLIGHT va purta însemnele programului Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii si ale Centrului de Cultură și Artă Timiș, fiind colantat cu o grafică realizată de graficieni locali.

Organizatori: Fundația FLIGHT 

Parteneri: Universitatea de Vest din Timisoara, Asociația Culturală Aici a Stat și Asociația Lumea Voluntarilor.

Proiectul este finanțat prin Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 – programul OverBorder Culture+ derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Comentarii

comentarii