Acasă Actualitate Fosta arhitectă a Casei Poporului, Anca Petrescu, o fi victimă colaterală a...

Fosta arhitectă a Casei Poporului, Anca Petrescu, o fi victimă colaterală a Hexi Pharma? A decedat după ce a fost internată la Spitalul Judeţean Timişoara

DISTRIBUIȚI

scandal-is-farma-465x390Familia doamnei Anca Petrescu, arhitecta Casei Poporului din Bucureşti, a dat în judecată Spitalul Judeţean Timişoara pentru malpraxis, înainte de izbucnirea scandalului Hexi Pharma. Pacienta a suferit un grav accident de circulaţie pe raza judeţului Timiş, în vara anului 2013, fiind internată şi tratată de medicii de la Judeţean. După ce a fost pusă pe picioare, pacienta a fost transferată „pe picioarele ei”, după cum declarau medicii timişoreni, la cererea familiei, la Bucureşti, pentru a fi mai aproape de casă. După câteva săptămâni, femeia a decedat la Spitalul Floreasca din cauza unei boli diareice acute. Au apărut suspiciuni că ar fi fost vorba despre o infecţie nosocomială, intraspitalicească, încasată la Timişoara. Au fost anchete de la minister, dar rezultatele nu incriminau cadrele medicale de aici. A fost mai mult un instructaj despre cum trebuie să ne spălăm pe mâini, cu toţii, pacienţi şi angajaţi, ca să nu ne îmbolnăvim. Atunci nu se ştia că te poţi dezinfecta, într-un spital oarecare, şi cu produse Hexi Pharma diluate până la tăria apei.

***

Totuşi, în febra scandalului Hexi Pharma, presa s-a interesat la Spitalul Judeţean Timişoara, mai ales că avuseseră loc şi 70 de audieri la poliţie, ale unor medici, asistente şi infirmiere, în cazul Anca Petrescu. Presa voia acum să afle dacă spitalele din Timişoara, respectiv Judeţeanul, au folosit dezinfectanţii „apă de ploaie” de la Hexi Pharma. Răspunsul managerului spitalului, Marius Craina, a fost clar, că „Spitalul Judeţean nu are probleme, pentru că nici nu a folosit dezinfectanţi de la Hexi Pharma”. Nu ştim la ce perioadă se referea domnia sa.

Dar, potrivit declaraţiilor acestuia făcute presei, „ultima achiziţie directă cu Hexi Pharma a avut loc în februarie 2014 şi a fost în valoare de 7.000 de lei”, ceea ce înseamnă că în 2013 ar fi posibil ca şi Spitalul Judeţean Timişoara să fi folosit aceeaşi diluţie pentru dezinfectare? Pentru că datele publicate pe site-ul oficial al Spitalului Judeţean Timişoara arată faptul că în anul 2012 (poziţia 165), unitatea a achiziţionat de la SC. Hexi Pharma. Co s.r.l. medicamente şi dezinfectanţi, la fel ca şi în anul 2013 (poziţia 310).

Undeva este ascuns un neadevăr? Nu ne interesează partea juridică a lucrurilor, pentru că de acestea se ocupă instituţiile abilitate, dar ne interesează partea umană, medicală. Pentru că ştim că medicii muncesc mult pentru salvarea vieţilor umane şi merită salarii mai mari, dar toată munca lor se duce pe apa sâmbetei, dacă ne omoară … „căpuşele”.

Comentarii

comentarii