Acasă Politica Fosta organizaţie PNL Săcălaz îl susține la primărie pe PSD-istul Dumitru Boboi

Fosta organizaţie PNL Săcălaz îl susține la primărie pe PSD-istul Dumitru Boboi

DISTRIBUIȚI

Săcălazul este comuna din Timiș în care lupta politică este crâncenă. Situaţia politică a suferit în ultimele săptămâni un număr mare de permutări. În final, în lupta pentru funcția de primar au rămas trei persoane, actualul primar, Nicu Viorel, fost PMP, fost PSD, fost PNL și actualmente AUR, PSD-istul Dumitru Boboi şi a PNL-istului Cosmin Buboi.

Pe 2 martie, Comitetul Director Judeţean (CDJ) al PNL Timiş valida candidatura lui Nicu Viorel, primar în funcţie, ales pe lista PMP. Imediat însă după alegerile din 2020, el a cochetat cu PNL, apoi s-a dat cu PSD, pentru ca în acest an să se întoarcă la PNL. În momentul validării a fost dizolvată şi fosta organizaţie PNL Săcălaz, condusă de Sabin Ciontea, pentru a-i face loc lui Nicu Viorel şi oamenilor săi. Preşedinte interimar a fost numit Cătălin Pescariu.

După schimbarea de la vârful PNL Timiş, respectiv înlăturarea lui Alin Nica, urmat și o schimbare şi la Săcălaz. Candidat Nicu Viorel a fost înlocuit cu Cosmin Buboi. Buboi a mai candidat de două ori la Primăria Săcălaz, ultima dată în urmă cu patru ani, dar fără succes. După impunerea lui Buboi, a fost dizolvată, din nou, filiala PNL Săcălaz.

La PSD, lucrurile sunt mai simple. Candidatul PSD la funcţia de primar al Săcălazului este Dumitru Boboi, actual viceprimar PMP, și dușmanul din ultimii ani a primarului coleg de partid, Nicu Viorel.

În toată această situație, în permanentă schimbare, de multe ori inexplicabil, cei care suferă sunt simplii membrii de partid. Cei care au dus tot timpul greul luptei politice, cei care au susținut candidații și le-au adus voturi. La Săcălaz, membrii PNL se simt nedreptățiți. Dizolvată de două ori într-o luni, organizația locală PNL, în frunte cu fostul președinte Sabin Ceontea, vorbesc despre ”insecuritate, instabilitate și blocaj”.â

”Săcălazul a devenit o comună periurbană subdezvoltată datorită jocurilor politice purtate de partidele aflate la cârma judeţului.

În calitate de consilier local, preşedinte al PNL Săcălaz, ales democratic de membrii acestei organizaţii, am încercat, în limita propriilor mele puteri, ca pe durata a peste trei ani de mandat să blochez abuzurile permanente, pe toate planurile, ale actualului primar.

Am adus permanent un impuls pozitiv pentru imaginea PNL, prin sprijinirea bisericii, a şcolii, a culturii şi sportului sau oferind ajutor unor cetăţeni sau copii cu probleme sau aflați în nevoi”, spune Sabin Ceontea.

Ceontea spune că după dizolvarea BPL a Organizaţiei PNL Săcălaz şi numirea unui preşedinte interimar, ”cu scopul susţinerii candidaturii pentru funcţia de primar a notoriului urmărit penal, Nicu Viorel, primar PMP în funcţie, în mandatul 2020-2024”, în noul BPL interimar, au făcut parte consilieri ai Pro România, PSD, ALDE, ”acei consilieri care au sprijinit de-a lungul mandatului toate fărădelegile notoriului urmărit penal Nicu Viorel, cei care şi-au dat girul, prin Consiliul Local, pentru toate abuzurile, pentru toate proiectele cu care acesta a devalizat efectiv bugetul Primăriei Săcălaz, an de an”.

Conform fostului președinte PNL Săcălaz, motivul acestui măcel impardonabil al organizației PNL Săcălaz, se datorează faptului ”Primăria din Dudeştii Noi ocupă ilegal o suprafaţă de peste 1.300 hectare, având în vedere că prin decizia definitivă instanţei de judecată, suprafaţa respectivă este a comunei Săcălaz”.

”Nicu Viorel a ajuns conjunctural primarul Săcălazului, iar din poziţia de primar a blocat punerea în executare a sentinţei din anul 2020.

Aşa că subvenţia pentru cele 1.300 de hectare este de peste 250.000 de euro/an, adică un milion de euro pentru un mandat de patru ani, cât este mandatul de primar”, spune Ceontea.

Pentru a doua orară în ultima lună, noua conducere a PNL Timiş a trecut din nou peste dorinţele legitime ale membrilor Organizaţiei PNL Săcălaz, numind, prin aceleaşi metode, un alt preşedinte interimar de organizaţie, un alt BPL și un alt candidat, Cosmin Buboi.

”Au fost profund impresionaţi de faptul că viitorul candidat şi-a ,,luat”, sau i s-a dat bacalaureatul la 38 de ani (nu a prezentat poze cu colegii de clasă), dar definitorie a fost promisiunea acestuia că la această candidatură va saluta pe stradă patru persoane din zece, nu două din zece, ca la candidatura din anul 2000. Nu a contat relevant faptul că în toți acești patru ani nu a făcut nimic pentru comunitate, nimic pentru PNL Săcălaz ! Cum să nu alegi un asemenea candidat!

Ce ar trebui să facă acum votanţii PNL, acei oameni care au sprijinit acest partid, aşa cum este el, cu bune şi cu rele?

În realitate, oamenii sunt cei care construiesc o organizaţie, un partid, aceşti oameni sunt votaţi datorită competenţelor lor, în ideea de a contribui la dezvoltarea comunităţii, a o ajuta cu proiectele necesare şi vitale (educaţie, electricitate, apă, gaz, canalizare, drumuri asfaltate etc.).

Cu siguranţa că în viitor vor sprijini un primar care va face totul pentru a realiza şi va duce la bun sfârşit proiectele necesare comunei, care va reuşi să adune o echipă puternică în realizarea acestora”, spune Sabin Ceontea.

Fostul președinte al PNL Săcălaz spune că singurul candidat care îndeplinește toate aceste criterii este PSD-istul Dumitru Boboi.

Comentarii

comentarii