Acasă Sport Fotbaliștii de la ACS Poli Timișoara nu mai au speranțe să-și primească...

Fotbaliștii de la ACS Poli Timișoara nu mai au speranțe să-și primească salariile restante

1438
DISTRIBUIȚI

poli2Situație disperată la ACS Poli Timișoara înaintea meciului de luni cu Astra Giurgiu. Oficialii clubului au primit și o veste proastă din partea celor de la ANAF. Suma de 700.000 de euro primită din drepturile TV sechestrată de ANAF nu poate fi folosită pentru a plăti măcar trei din salariile restante. Chiar dacă Poli speră să datoriile vor fi eșalonate și că va primi certificatul fiscal pentru a accesa finanțarea promisă de primarul Nicolae Robu, acest lucru este încă neclar.
”Încerc să-mi pun în practică toată experiența pe care o am în așa fel încât să nu fie probleme la echipă, indiferent de natură. Cred că jucătorii noștri sunt tari după problemele de anul trecut și acea penalizare istorică. Marți ANAF-ul a stabilit că e ilegal să ne dea banii de la televiziune. Am purtat discuții cu cei de la ANAF și am încredere că au procedat corect. Pentru mine, cel mai important e ca jucătorii să își facă datoria pe teren și în ciuda acestor greutăți apăsătoare, să rămână aceeași meseriași. Am purtat discuții și cu cei noi, ne-am înțeles și cu ei. Am purtat o discuție prietenească, directă, le-am spus adevărul. Nu încercăm să îi mințim pe jucători și văd că ei apreciază”, spune antrenorul Ionuț Popa.

Chiar dacă ACS Poli Timișoara va obține de la ANAF un certificat ”pe zero”, clubul ar putea să nu primească bani de la Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș.
Primarul Nicolae Robu spune de ceva timp că situația s-a clarificat: „Se poate eșalona ceea ce permite legea să se eșaloneze. În momentul în care se eșalonează datoriile, obținem un certificat fiscal pe 0, rămânând consemnate datoriile eșalonate la plată pe 5 ani. Certificatul fiscal permite alocarea de fonduri”, susține Robu.
Pe de altă parte, președintele Călin Dobra spune contrariul. „Până nu clarificăm în instanță situația cu Curtea de Conturi privind finanțarea lui ACS Poli, nu vom aloca absolut niciun leu pentru clubul de fotbal. Categoric nu vom face acest lucru, chiar și în condițiile emiterii unui certificat fiscal. Finanțarea nu s-a oprit din cauza datoriilor către bugetul de stat. Noua ordonanță nu ne anulează nouă acțiunea în instanță”, a declarat, pentru deBanat.ro, Dobra.

Comentarii

comentarii