Acasă Sport FC Timişoara, retrogradată în Liga a III-a

FC Timişoara, retrogradată în Liga a III-a

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a Cluburilor, Mihai Alexandru Micu, a anunţat, marţi, 31 mai 2011, că echipele Politehnica Timişoara şi Gloria Bistriţa nu au primit licenţa pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I. Prin urmare, cele două cluburi vor fi retrogradate în Liga a III-a.

Decizia în cazul Timişoarei a fost luată din cauza datoriilor pe care clubul le are la bugetul de stat şi la clubul portughez Benfica Lisabona, în urma transferului fundaşului Laszlo Sepsi.

 

Conform prosport.ro, cele două cluburi primiseră licenţa din partea comisiei de primă instanţă, dar directorul de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a făcut apel. De asemenea, clubul Universitatea Craiova nu a primit licenţa din cauza datoriilor şi a făcut apel la această decize. În schimb, cluburile Oţelul Galaţi, FC Vaslui, Rapid, Steaua, Dinamo, Astra Ploieşti, FC Braşov, Pandurii Târgu Jiu, Gaz Metan Mediaş, Sportul Studenţesc, FCM Târgu Mureş şi CFR Cluj au primit licenţa pentru Liga I. Victoria Brăneşti, care nu a făcut apel, nu a primit licenţa, în timp ce Unirea Urziceni nu a depus dosarul de licenţiere.

Prin urmare, principala beneficiară a necazului bănăţenilor este Gaz Metan Mediaş, formaţie clasată în campionat pe locul 7 şi care ar urca astfel pe o poziţie de Europa League, urmând a juca în premieră într-o competiţie continentală. Sportul Studenţesc ar putea fi a doua beneficiară, clubul bucureştean urmând să-şi păstreze locul în prima ligă, deşi s-a clasat pe ultimul loc în sezonul tocmai încheiat.

 

"Prin divizarea parţială a clubului şi desprinderea din patrimoniu acestuia a obligaţiilor financiare restante la bugetul consolidat al statului la data de 31 decembrie 2010 în scopul compensării acestora cu TVA de recuperat, creanţă divizată din patrimoniul BkP Management&Invest Grup SA, iar din cele două divizări alcătuindu-se o nouă societate BkP&Faber SA, clubul trebuia să dovedească că datoriile financiare restante la 31 dec 2010 către bugetul consolidat al statului nu mai sunt restante prin compensare în cazul noii societăţii BkP&Faber SA la termenul limită 31 martie 2011. Decizia de exceptare a UEFA din data de 6 mai 2011 este de acceptare cu condiţia ca documentele justificative prezentate de soliciatntul de licenţă să arate că s-a efectuat compensarea până la 31 martie 2011. Decizia de compensare sau nota de compensare emisă de organul fiscal competent nu a fost prezentată de FC Timişoara", a explicat Duru. Potrivit dircetorului de licenţiere, FC Timişoara nu a putut face dovada unui acord cu clubul Benfica Lisabona de amânarea a unei datorii din cadrul transferului fundaşului Laszlo Spesi. "De asemenea litigiul deschis de FC Timişoara împotriva clubului Benfica Lisabona în legătură cu transferul jucătorului Laszlo Sepsi de la Benfica Lisabona la Timişoara a fost iniţiat numai cu scopul de a se eluda termenul de 31 martrie 2011 pentru a se câştiga timp şi a se înregistra ca nerestantă datoria către acest club, fapt dovedit că a fost declarat la o comisie a FRF care nu este competentă să judece un transfer internaţional de jucători şi a unui draft de acord de amânare la plată cu clubul Benfica Lisabona datat mai 2001 care nu a fost semnat de clubul Benfica, ci doar de Timişoara. În aceste condiţii, noi – eu şi expertul finaciar – am stabilit că sunt motive pentru a apela decizia comisiei de primă instanţă privid acordarea licenţei clubului FC Timişoara", a mai spus Duru.

 

 

Comentarii

comentarii