Acasă Actualitate Germanii de la Bader, printre cei mai mari producători de interioare auto...

Germanii de la Bader, printre cei mai mari producători de interioare auto din piele, vor prelua Coindu România

DISTRIBUIȚI

Compania germană Bader, printre cei mai mari producători de interioare auto din piele, va prelua producătorul de tapițerii auto Coindu România, cu aproximativ 800 de angajați. Tranzacția a fost notificată autorității antitrust din Germania, relevă date analizate de Profit.ro.

Coindu România, parte a grupului portughez Coindu, deține o fabrică în Arad, în Zona Liberă Curtici, unde produce tapițerii auto și alte componente de interior, având 790 de angajați. Coindu România furnizează tapițerii pentru mărci ca Audi, Volvo, BMW, VW, Renault, Peugeot, Skoda, Mercedes și Saab.

Compania a avut anul trecut afaceri de 332 milioane lei, în creștere cu circa 100 milioane lei comparativ cu anul precedent, și a trecut pe profit, cu un rezultat net de 16,6 milioane de lei, de la o pierdere de 748.300 lei în 2021.

Grupul german Bader, o afacere de familie cu o istorie de 150 de ani, este unul dintre principalii producători de interioare auto din piele la nivel global, cu o cotă de piață estimată la 20-25%. Grupul deține 11 unități de producție pe cinci continente și are peste 12.000 de angajați. Compania a produs, zilnic, 80.000 metri pătrați de piele și huse de scaune pentru 3.500 de vehicule, în 2022. Portofoliul de clienți ai companiei include Audi, BMW, Buick, Renault, Tesla, Lamborghini, Porsche și Volkswagen, printre alții.

Comentarii

comentarii