Acasă Politica Gorghiu cere demisia miniștrilor Negrescu și Bodog dacă EMA nu va fi...

Gorghiu cere demisia miniștrilor Negrescu și Bodog dacă EMA nu va fi adusă la București

DISTRIBUIȚI

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat joi, la Timișoara, că eșecul Cabinetului Tudose ”este pe drum” în ceea ce privește mutarea la București a sediului Agenției Europene a Medicamentului (EMA) și a cerut demisia miniștrilor Sănătății, Florian Bodog, și a Afacerilor Europene, Victor Negrescu, dacă acest obiectiv va fi ratat.

”Eșecul Guvernului este pe drum (…). În luna septembrie, va exista o evaluare din partea Comisiei Europene cu privire la aceste dosare de candidatură, iar dacă această evaluare obiectivă și exterioară va arăta o pregătire superficială a candidaturii, miniștrii Victor Negrescu și Florian Bodog trebuie să plece din funcțiile lor, pentru că miza era mult prea mare în raport cu modul în care ei au lucrat”, a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferință de presă.

Ea a mai afirmat că dosarul de candidatură pentru București a fost depus, dar el este însoțit “de prea multe semne de întrebare” și că, pe ansamblu, ”superficialitate” este cuvântul care descrie cel mai bine modul în care Guvernul a tratat această problemă, în condițiile în care Bucureștiul este în cursă cu alte 18 orașe importante din Europa.

”La finele lunii iunie, am atras personal atenția în Parlament asupra faptului că modul în care PSD se achită de obligația de a pregăti această candidatură este penibil. Pe de o parte, România a avut mari succese în politica externă în ultimele luni, mai ales datorită eforturilor președintelui Iohannis, pe de altă parte Guvernul a pregătit necorespunzător acest dosar. În loc să văd ceva bun de atunci, am primit o scrisoare de la ministrul Negrescu, plină de generalități și de vorbe goale”, a explicat Gorghiu.

Comentarii

comentarii