Acasă Cultura Gravurile lui Rembrandt și picturile lui Dali, pe simezele Muzeului de Artă...

Gravurile lui Rembrandt și picturile lui Dali, pe simezele Muzeului de Artă Timișoara

DISTRIBUIȚI

muzeu

Muzeul de Artă Timișoara (MArT) intră în circuitul internațional al culturii prin expozițiile de excepție pe care le organizează până în primăvara viitoare, remarcabile fiind ”Rembrandt. Apogeul artei gravurii” și ”Salvador Dali”.

În acest sens, prof. univ. dr. Victor Neumann, directorul MArT și Thomas Emmerling, reprezentat al deținătorului colecției Euro Art Luxembourg, au semnat, miercuri, două contracte de parteneriat.

“Expoziția Rembrandt cuprinde 273 de gravuri și o vom deschide pe 10 decembrie cu toate piesele. Concomitent vom avea și o suită de evenimente culturale și științifice conexe expoziției (mese rotunde, conferințe, worckshopuri tematice). Pe Dali îl vom vernisa pe 15 martie, este o expoziție specială, care se va referi în principal la ilustrarea Divinei Comedii”, a declarat profesorul Neumann.

Primele două expoziții vor fi promovate puternic de MArT inclusiv în Ungaria și Serbia, urmărind să atragă cât mai mulți vizitatori.

”La gravurile lui Goya, de anul trecut, am avut peste 5.000 de vizitatori, în Noaptea Muzeelor ne-au trecut pragul 1.000 de persoane, iar pentru aceste expoziții, Rembrandt și Dali, așteptăm mult mai mulți vizitatori. O parte din încasări vor merge spre proprietarul expozițiilor, o parte va intra în bugetul MArT”, a adăugat Victor Neumann.

După cele două evenimente culturale, simezele MArT vor fi gazdele unei expoziții ce poartă amprenta pictorului Marc Chagall.

Sursa

Comentarii

comentarii