Acasă Actualitate Guvernul estimează că la jumătatea lunii august ar putea fi un număr...

Guvernul estimează că la jumătatea lunii august ar putea fi un număr zilnic între 1.200 şi 1.600 de cazuri de COVID-19. 777 de cazuri noi confirmate în ultimele 24 de ore

DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii Guvernului estimează, în nota de fundamentare a hotărârii prin care a fost prelungită starea de alertă cu 30 de zile, că situaţia infectărilor cu noul coronavirus ar putea ajunge între 1.200 şi 1.600 de cazuri, la jumătatea lunii august, în cazul în care se menţine trendul de creştere. Premierul Ludovic Orban a afirmat, referitor la subiect, că obiectivul său este reducerea numărului de cazuri, iar pentru asta e nevoie de implicarea tuturor, a autorităţilor, agenţilor economici şi a oamenilor.

„Obiectivul meu este de a reduce numărul de cazuri, să acţionez pntru a reduce numărul de cazuri. Sigur, avem nevoie de implicarea tuturor autorităţilor, de implicarea oricărui agent economic, de implicarea fiecărei entităţi, autorităţi, indiferent că este din zona publică sau privată şi avem nevoie de susţinerea românilor pentru a putea reuşi în  această bătălie împotriva epidemie”, a spus Ludovic Orban, întrebat despre subiect, la finalul şedinţei de joi a BPN al PNL.

La capitolul IV din nota de fundamentare, numit „Prognoze de evoluţie”, sunt precizate următoarele: „Luând în considerare diferite cifre medii constante de cazuri confirmate pentru următoarea perioadă şi ţinând cont de absenţa legislaţiei în domeniu pentru aplicarea măsurilor specifice de limitare a răspândirii infecţiei poate fi influenţa viteza de evoluţie, în special în contextul estival în care se creează aglomeraţii în zone turistice răspândite pe tot teritoriul naţional ne putem aştepta la o dublare a numărului de cazuri noi la 12-14 zile”.

Astfel, estimările Executivului sunt: „Începând de la jumătatea lunii iunie, evoluţia cazurilor noi confirmate a urmat o rata de reproducere supraunitara. Menţinerea acestui trend de evoluţie a situaţiei ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1.200-1.600 la jumătatea lunii august”.

Potrivit analizelor făcute, „progresele înregistrate în controlul efectelor pandemiei, în perioada anterioară, se deteriorează constant existând riscul dispariţiei efectelor benefice”, potrivit sursei citate.

Executivul precizează că „numărul zilnic de cazuri noi confirmate este ridicat, cu o tendinţă constant crescătoare, faţă de perioada stării de urgenţă şi a primelor 2 săptămâni ale stării de alertă cu următoarele consecinţe:

– Impact nefavorabil asupra stării de sănătate a populaţiei.

– Afectarea capacităţii de funcţionare a sistemului sanitar.

– Limitarea circulaţiei cetăţenilor români în 20 de state ale Europei, cu interdicţie în 3 state (Lituania, Finlanda şi Malta)”.

Prin urmare, „este evident că evoluţia epidemiologică nu poate fi gestionată decât prin, prelungirea stării de alertă, care permite menţinerea activă a tuturor mecanismelor, funcţionarea continuă a componentelor operaţionale de natură să asigure un răspuns coordonat, flexibil şi rapid, precum şi impunerea, la nevoie, a unor măsuri compensatorii proporţionale cu măsurile de relaxare graduală, reprezintă o necesitate justă şi echilibrată raportată la starea actuală, respectiv la evoluţiile prognozate”, mai arată Guvernul.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi alte 777 de cazuri noi de COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore, din 19.097 de teste, astfel că totalul a ajuns la 35.003. De asemenea, 19 persoane au decedat – două cu vârsta între 40 şi 49 de ani – bilanţul deceselor ridicându-se la 1.971. Numărul pacienţilor cu test pozitiv care au fost externaţi la cerere a ajuns la 757. Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienţi vindecaţi şi 2.146 de pacienţi asimptomatici, externaţi la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 757 de pacienţi cu test pozitiv au fost externaţi la cerere. Până astăzi, 1.971 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat. În intervalul 15.07.2020 (10:00) – 16.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 19 decese (14 bărbaţi şi 5 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Argeş, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Constanţa, Galaţi, Harghita, Mehedinţi, Bucureşti, Neamţ, Prahova, Suceava, Timiş şi Vâlcea.  Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 6 decese la  persoane de peste 80 de ani.  18 dintre decese sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidităţi”, conform raportului transmis joi.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 777 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 261 de pacienţi.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 906.015  teste.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 1.108  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 232.902 lei.

 În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, 5.146   de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia,  561 în Spania, 115 în Franţa, 2.280 în Germania, 125 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  107 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveţia, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 8 în Grecia  şi câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, şi Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 122 de cetăţeni români aflaţi în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franţa, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveţia, unul în SUA şi unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetăţenii români confirmaţi cu noul coronavirus, 157 au fost declaraţi vindecaţi: 135 în Germania, 10 în Franţa, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg şi unul în Tunisia.

Comentarii

comentarii