Acasă Eveniment Hoți ingenioși: au ascuns marfa furată în genți de transportat alimente

Hoți ingenioși: au ascuns marfa furată în genți de transportat alimente

1224
DISTRIBUIȚI
supermarket-main1

Trei tineri din Arad, angajați ai unei firme de transport și livrat hrană caldă la domiciliu, nu s-au mulțumit că au de lucru până peste cap în perioada crizei. Ei au profitat de faptul că gențile pentru livrarea mâncării sunt căptușite cu folie de aluminiu care ecranează conținutul de scanerele de la ieșirea din supermarketuri. Cei trei au folosit această proprietate a genților pentru a fura produse cosmetice, dar au sfârșit prin a fi depistați de jandarmii arădeni.

Un echipaj de jandarmerie aflat în serviciul de patrulare, a observat, luni seara, în jurul orei 20,00, un grup de trei tineri care au scos un flacon de bere dintr-o geantă pentru transportul de alimente calde. La vederea jandarmilor, ei au introdus berea înapoi în geantă și au afișat un comportament suspect. Acest lucru a atras atenția jandarmilor, care au trecut la interceptarea și legitimarea celor trei.

În urma verificărilor efectuate, în loc de alimente, jandarmii au descoperit în gențile tinerilor mai multe produse cosmetice: șampoane, gel de duș, gel de păr și spumă de ras. Întrebați despre proveniența produselor, cei trei bărbați au spus inițial că le-au cumpărat de la un magazin. Jandarmii le-au cerut să prezinte un bon fiscal  pentru a demonstra acest lucru și să specifice locul de unde le-au achiziționat.

Nu au putut răspunde la întrebările jandarmilor și au recunoscut că le-au furat dintr-un supermarket din Arad, folosindu-se de gențile căptușite cu material izolant termic, pentru a putea trece de casele de marcat fără ca senzorii instalați în magazin să detecteze produsele sustrase. De asemenea ei au specificat că nu mai sunt în timpul serviciului de câteva ore.

Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele celor trei bărbați, acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, conform prevederilor Codului Penal.

Produsele, în valoare de 250 lei, au fost restituite părții vătămate identificate, prejudiciul fiind recuperat în totalitate. Dar ghinionul celor trei hoți inventivi nu s-a terminat: ei au mai fost amendați și cu câte 2.000 lei pentru că au încălcat prevederile ordonanțelor militare, aflându-se pe stradă, fără a-și justifica prezența, în afara timpului de lucru.

Comentarii

comentarii