Acasă Actualitate Iapa lui Nicolae Robu a „nechezat” şi a „spart” şedinţa AGA a...

Iapa lui Nicolae Robu a „nechezat” şi a „spart” şedinţa AGA a Horticultura

2050
DISTRIBUIȚI

UPDATE: Reacția lui Cătălin Iapă

Şedința Adunării Generale a Acționarilor a S.C. Horticultura S.A. Timișoara, alcătuită din membrii Consiliului Local Timişoara, în care trebuia să se aprobe, luni 25 iunie, prelungirea mandatelor membrilor consiliului de administrație pe o perioadă de maxim 4 luni conform legislației speciale, a fost perturbată de intervenţiile „obraznice” ale consilierului personal al primarului Nicolae Robu, domnul Cătălin Iapă.

Social-democraţii reclamă faptul că ședința NU s-a putut desfășura într-un mod civilizat și transparent, din cauza intrusului Cătălin Iapă.

„Obraznicul consilier al primarului a intervenit fără nici un drept (!!!) în ședință pentru înlocuirea unor membrii în consiliul de administrație al S.C. Horticultura S.A. Timișoara. Pe un ton ridicat și obraznic a pus presiune pe membrii PNL prezenți la ședință și a solicitat înlocuirea unor membri cu persoane necunoscute, persoane pentru care nici măcar nu avea documente de recomandare sau măcar un curriculum vitae al acestora. În mod jignitor, Iapă i-a cerut chiar și directorului S.C. Horticultura S.A. Timișoara, Andrei Drăgilă, (cu ani buni de experiență pe acest post de conducere) să „tacă” (!!!) atunci când acesta a încercat să își susțină un punct de vedere. Acest intrus a pus de fapt în practică instrucțiunile ilegale ale primarului Nicolae Robu transmise prin  „bilețelul roz”. Primarul Nicolae Robu, prin intermediul incapabilului consilier personal Cătălin Iapă, a ales să schimbe cu argumente politice unii membri din consiliul de administrație al societății. Deși membrii actuali au condus societatea cu rezultate economice pozitive timp de 4 ani, iar raportul administratorilor pentru 2017 a fost aprobat acum aproximativ 30 de zile chiar de către consilierii locali care sunt membrii AGA, incapabilul consilier al primarului, a impus în ședința AGA înlocuirea unor membri eficienți, cu niște iluștrii necunoscuți dar cu carnet de partid PNL”, spun social-democraţii timişoreni.

În acest context, adaugă ei, consilierii locali ai PSD aflați în mod statutar la această ședință au luat decizia de a se retrage din sală, datorită caracterului lipsit de transparență decizională al acestei ședințe. Consilierii locali ai PSD nu doresc să ia parte la ABUZURILE Primăriei Municipiului Timișoara – conduse de primarul Nicolae Robu și politizarea excesivă a societăților coordonate de PMT pe care, „primarul împreună cu echipa”, doresc să o instaureze cu orice preț. Din cauza acestui comportament managerial defectuos, cu politicieni fără pregătire profesională numiți în funcții de conducere, s-a ajuns la această situație critică când societăți ca și COLTERM S.A. sau S.C. STPT S.A. sunt în pragul falimentului. Ca o consecință a acestei politici, populația rămâne fără apă caldă la robinet iar transportul public este dezastruos.

Reacția lui Cătălin Iapă

”Luni au fost 3 ședințe ale Adunărilor Generale ale Acționarilor (AGA) la 3 societăți ale Consiliului Local Timișoara: SDM, Colterm și Horticultura.

Am participat la ședințe în calitate de invitat, dar și în calitate de membru al Consiliului de Administrație la una dintre ele – la SDM. De când am intrat în sală domnul consilier local Idolu, de la PSD, a început să țipe, să mă întrebe ce caut în sală, să îmi spună să stau jos – nu am reacționat, gândindu-mă că poate are supărările lui.

În timpul discuțiilor domnul Idolu dezinforma membrii AGA cu privire la prevederile legii și atunci am intervenit să le spun că legea nu prevede aberațiile spuse de Idolu. În acel moment a ieșit din nou cu o reacție violentă țipând să nu mai intervin, că el are dreptate, culminând cu plecarea de la ședință comentând într-una și trântind ușa.

Eu înțeleg de unde vine supărarea celor de la PSD: câțiva dintre membrii lor de partid au participat la concursuri și le-au picat, chiar dacă în comisia de concurs era doamna consilier local PSD Gabriela Popovici.

Și am mai văzut că sunt foarte supărați că nu mai e Goia director la RATT, iar de când a venit noua conducere lucrurile încep să meargă spre bine, lucru care îi deranjează – sunt deranjași de orice merge bine în Timișoara. Chiar consilierul local Idolu a spus joi în conferința de presă că va contesta schimbarea lui Goia de la RATT.

Gândindu-mă la faptul că PSD consideră Guvernul Dăncilă competent, în frunte cu doamna Prim-Ministru, sau pe Goia manager competent, sau pe cei care pică examene, îmi dau seama că ei au alte înțelesuri asupra termenului de competență”, spune Cătălin Iapă.

 

Comentarii

comentarii