Acasă Economic Idei pentru vacanța de vară 2019

Idei pentru vacanța de vară 2019

DISTRIBUIȚI

Cel mai bun moment să rezervi vacanța de vară 2019 este chiar la început de an. Dacă a trecut Revelionul 2018 – 2019, atunci înseamnă că agențiile de turism sunt perfect pregătite să propună doritorilor o gamă largă de oferte turistice pentru sezonul cald. Se fac planuri de vacanță și pentru Paște, însă cea mai mare miză este legată de lunile de vară, când cele mai multe persoane își planifică cel puțin un concediu.

Prețurile pentru sejururi pe litoralul românesc și pentru vacanțe în afara țării sunt la nivel minim în acest moment. Se aplică diverse discounturi față de prețurile de listă, inclusiv tarife speciale de tip early booking. Rezervările se pot face la agențiile de turism sau direct la unitățile de cazare, iar cea mai simplă, populară și avantajoasă metodă de rezervare a devenit cea online. Internetul este în sine o alegere inspirată pentru timpul liber, inclusiv pentru partea de divertisment, acolo unde poți să te distrezi la jocuri online, slot-uri la VladCazino și alte asemenea oportunități de distracție. Se știe deja că internetul înseamnă atât divertisment online (partea de jocuri de cazino, pariuri etc.), cât și acces la divertisment offline, iată inclusiv prin acest exemplu al planificării și rezervării viitoarelor vacanțe.

Se așteaptă un an foarte bun pentru turismul românesc, ținând cont pe de o parte de creșterile salariale din ultima perioadă, iar pe de altă parte de contextul economic favorabil. De altfel, recent au fost raportate statistici pozitive și pentru anul precedent, când a crescut susținut numărul de sosiri în unitățile de cazare. Mai mult decât atât, cei care lucrează la stat vor primi și în 2019 tichete de vacanță care pot fi utilizate doar pentru turism intern.

Cel mai probabil, în lunile iulie și august se va consemna din nou un grad foarte mare de ocupare în hotelurile și pensiunile din stațiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre, de la Mamaia / Năvodari până la Vama Veche. În ofertele agențiilor de turism apar promovate multe propuneri de vacanțe în Eforie Nord, Neptun și Mamaia. Eforie Nord a devenit tot mai populară și pe segmentul mediu si superior de prețuri și servicii în urma apariției pe piață a unor hoteluri ce oferă inclusiv piscină interioară, saună și alte servicii spa în categoria premium.

Cei care vor să se bucure de plajă într-un peisaj ceva mai exotic pot să aleagă ofertele turistice din Grecia, Turcia, Bulgaria, Italia sau Spania. De asemenea, să nu uităm de Egipt, unde prețurile au scăzut considerabil în ultimii ani. Acolo se pot alege oferte speciale all-inclusive care propun nu doar sejur la plajă, ci și trasee de tip croazieră pe Nil și evident acces la vestigiile istorice ale Egiptului Antic.

Din punct de vedere al prețurilor, probabil cele mai ieftine sejururi sunt în Bulgaria și Grecia, uneori chiar mai convenabile decât în România. Turcia este de asemenea o destinație foarte ieftină la partea de cazare și mese, însă poate însemna costuri mai mari la transportul cu avionul plus alte cheltuieli speciale (inclusiv nevoia de pașaport).

Cert este că cei care rezervă în primele luni din an ies în avantaj în ceea ce privește costurile vacanței de vară. Un singur aspect trebuie subliniat: pentru costurile minime se solicită adesea plăți în avans, iar rezervările nu mai pot fi modificate sau anulate. Este bine astfel să ai cum să îți setezi foarte clar coordonatele concediului din timpul verii.

Comentarii

comentarii