Acasă Politica Împunsături politice în CJ Timiş: „La alegerile prezidenţiale poporul şi-a exprimat dorinţa...

Împunsături politice în CJ Timiş: „La alegerile prezidenţiale poporul şi-a exprimat dorinţa de a susţine politicieni care nu mai plimbă ursul după cireş”

DISTRIBUIȚI

B53A4015Nici nu s-au încheiat bine alegerile că au şi început împunsăturile politice în Consiliul Judeţean Timiş. Totul a plecat de la un punct de hotărâre care consilierul judeţean PNL Marian Vasile a cerut să fie votat separat, nu cu întreaga ordine de zi. Este vorba de un punct pe ordinea de zi prin care se împuterniceşte preşedintele CJ Timiş să semneze anumite acte la final de an – un procedeu uzual la fiecare final de an. S-a hotărât ca acest punct să devină un proiect scris şi să se decidă la vot. Marian Vasile a cerut ca acest proiect să se voteze în decembrie, dar preşedintele CJ Timiş Titu Bojin (PSD) a spus că nu e posibil acest lucru deoarece atunci au loc mai multe şedinţe festive – trei la număr, legate de revoluţie şi de o eventuală acordare a titlului de cetăţean de onoare Patriarhului României.  „Cred că ar fi oportun ca această desemnare a dumneavoastră, de împuternicire, ca să semnaţi actele consiliului judeţean, fără a ne implica pe noi, să se facă în şedinţele viitoare. Cred că aţi văzut că la aceste alegeri prezidenţiale poporul şi-a exprimat dorinţa de a susţine politicieni care nu mai plimbă ursul pe după cireş. Voinţa poporului a fost pentru schimbarea abordării politice. Rugămintea mea este să fiţi ceva mai înţelept, să ne luaţi în seamă abordările, nu atât de multe vorbe, pe noi nu ne ameţiţi, nici poporul. Dacă nu facem construcţia pentru cetăţeni am putea să ne trezim cu ei în stradă şi alegeri anticipate. Voinţa poporului în România a fost foarte clară. V-aş ruga să băgaţi în seamă această rugăminte a mea”, a spus consilierul judeţean PNL Marian Vasile.

„Nu avem posibilitatea să ne întâlnim de atâtea ori pentru lucruri care apar la sfârşitul anului”

„De fiecare dată s-a făcut. Probabil că vom fi forţaţi să putem să pregătim închiderea lunii foarte repede. De aceea am solicitat această împuternicire. Asta-i procedura – pentru luna decembrie, de fiecare dată s-a dat împuternicirea în funcţie de cum a fost şedinţa. Împuternicirea e pentru proiectele bugetului, nu fac eu bugetul. Nu-mi daţi o împuternicire să fac eu bugetul – discutăm de lucruri normale, curente. Nu avem posibilitatea să ne întâlnim de atâtea ori pentru lucruri care apar la sfârşitul anului. E o chestiune care se face la fiecare final de an”, a spus Bojin.

Comentarii

comentarii